Programma ZSOM

GROENLO - Iedere week wordt dit programma op verschillende momenten uitgezonden in de Molenberg te Groenlo.

Winter in Nederland
Verschillende vogels hebben het moeilijk in de winter. Toch komen strenge winters maar weinig meer voor. Het landschap verandert in het najaar in grillige patronen en het is koud en nat. Temperaturen onder nul in de maanden januari en februari. ZSOM ging met de camera op pad op zoek naar ganzen en eenden in wateren die nog wel open worden gehouden door de vogels zelf. Ook planten en bomen krijgen een andere gedaante. Zonder overbodig commentaar in de film kan men rustig kijken naar dit winters schouwspel.

ZSOM Regiojournaal
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en actualiteiten van de afgelopen 2 weken uit de regio in het regiojournaal.

Openlucht toneelstuk 'Alleen de wind weet...'
Ook in 2019 werden op diverse plaatsen in de Achterhoek en Twente openluchtstukken opgevoerd. De ZSOM maakt dit jaar onder anderen tv-opnames in Borculo, Hummelo, de Haart en Markelo. In mei werd er een bijzonder openlucht toneelstuk opgevoerd bij de molen Hermien te Harreveld. Deze beltkorenmolen vierde dit jaar haar 200 jarig jubileum. Om die reden werd het toneelstuk 'Alleen de wind weet…' opgevoerd door toneelvereniging Hervelo. De spelers kunnen terugkijken op drie prachtige voorstellingen. Ruim 1200 bezoekers genoten van het boeiende verhaal van molen Hermien en de bewoners van Harreveld in de afgelopen twee eeuwen. Vandaag kunt u kijken naar het laatste bedrijf.

Ook onze website www.zsom.nl is het bekijken waard. Hierop staat een deel van het ZSOM-archief met onder andere optochten, bloemencorso's, eindexamengala's, muziekconcerten, het regiojournaal en veel documentaires.