Mechteld Wissink van het GOV, ontwerpster Natasja Scharenborg en Bjorn Snijders van de Grolse Wanten Sociëteit met het Grolse Want-inpakpapier. Foto: Kyra Broshuis

Mechteld Wissink van het GOV, ontwerpster Natasja Scharenborg en Bjorn Snijders van de Grolse Wanten Sociëteit met het Grolse Want-inpakpapier. Foto: Kyra Broshuis

Nieuw: inpakpapier in Grolse Want-motief

GROENLO - Het gaat goed met de Grolse Want; een mooi gevolg van de inzet van de heren van de Grolse Wanten Sociëteit. “Daar doen we het voor, we willen de Grolse Want in het straatbeeld houden. In welke vorm dan ook”, zegt Bjorn Snijders van de Sociëteit. “We zijn dan ook blij met alle initiatieven die er ontstaan rondom dit immateriële erfgoed.”

Door Kyra Broshuis

32 keer 200 meter
Er worden veel nieuwe producten ontwikkeld en die, en uiteraard de bestaande artikelen, kunnen vanaf nu ook nog eens verpakt worden in echt Grolse Wanten-inpakpapier. Een absolute meerwaarde voor de winkeliers uit Groenlo. De Grolse kunstenares Natasja Scharenborg heeft het ontworpen en Eggink Verpakkingen uit Winterswijk heeft het vervolgens in productie genomen. Het Groenlo’s Ondernemers Verbond heeft samen met de Werkgroep Promotie Groenlo 36 rollen van elk 200 meter besteld. Veel Grolse winkeliers hebben al een rol besteld. Het papier heeft een rode achterkant. “Zo voorkomen we dat het ingepakte product doorschijnt én je kunt het papier creatief vouwen zodat het rood meer naar voren komt", legt Natasja uit.

Maand van de Grolse Want
Afgelopen week werd de allereerste rol in ontvangst door de ontwerpster, de Grolse Wanten Sociëteit en het GOV. “We krijgen nu al vragen of er ook zogenaamde consumentenrollen komen”, zegt Mechteld Wissink. En die komen er. De mensen van de Stadskamer gaan deze taak op zich nemen. Met het inpakpapier is er weer een item in het bekende Grolse Want-motief bij. “En dat is zeker niet de laatste. We hebben nog veel meer plannen en we willen oktober uitroepen tot maand van de Grolse Want. Natasja heeft al veel prachtige ontwerpen gemaakt met het Grolse Wantenpatroon. De Grolse Want is zoveel meer dan alleen de gebreide artikelen. Achter de schermen werken we al een tijd aan een moderne en creatieve vertaling van het patroon”, zegt Joske Elsinghorst namens de Werkgroep. Binnenkort wordt er meer bekend over de nieuwe plannen.

Wordt dus vervolgd.