De Groenlose basisschool De Watermolen die er leeg en verlaten bijstaat. Foto: Theo Huijskes

De Groenlose basisschool De Watermolen die er leeg en verlaten bijstaat. Foto: Theo Huijskes

De Watermolen wacht op de Willibrordusschool

GROENLO - De voormalige basisschool De Watermolen, gestationeerd op de hoek Emmasingel - Admiraal Helfrichplein in Groenlo, staat er reeds tijden leeg en verlaten bij. Een inmiddels vertrouwd beeld voor alle voorbijgangers en omwonenden. De leegstand van het schoolgebouw is reeds aan de orde sinds het samengaan van de school, enkele jaren geleden, met de basisschool de Ni’je Veste, locatie Wheme in hartje Groenlo. Zoals bekend draagt de basisschool binnen de Grolse stadsgracht, die bij vele Grollenaren nog herinneringen oproept aan de voormalige basisschool St. Aloysius, momenteel de naam ’t Carillon.

Door Theo Huijskes

Navraag omtrent de leegstaande Watermolenschool brengt ons bij de Scholengroep Delta, waaronder de Groenlose basisscholen ressorteren. Als voorzitter CvB laat Delta-voorman Peter Dooijeweerd desgevraagd weten dat de school in eerste instantie nog steeds is bestemd als tijdelijk onderkomen voor de enkele honderden meters verderop gevestigde basisschool Willibrordus aan de Karel Doormanstraat.

“De Willibrordusschool is aan vervanging toe en zal worden afgebroken om plaats te maken voor een nieuw schoolgebouw. Hierover heeft de gemeente Oost Gelre een positief besluit genomen en daarvoor ook het benodigde krediet gereserveerd”, aldus Dooijweerd, die het dientengevolge als een unieke kans ziet om de Watermolenschool aan te wijzen als tijdelijk onderkomen. “Wij hopen vóór de zomervakantie uitsluitsel te krijgen van de gemeente, zodat alles in werking kan worden gezet. Wat er met de voormalige Watermolenschool gaat gebeuren nadat de nieuwe Willibrordusschool gereed is, blijft vooralsnog een vraagteken.”