De Maliebaan in Groenlo met op de achtergrond de muziekkoepel. Foto: Theo Huijskes
De Maliebaan in Groenlo met op de achtergrond de muziekkoepel. Foto: Theo Huijskes

Werkgroep Herinrichting Maliebaan roept op om met ideeën te komen

GROENLO - Vanwege de coronapandemie heeft de aanloop naar een hoognodige aanpak van de Maliebaan annex muziekkoepel in Groenlo de nodige vertraging opgelopen. Maar inmiddels lijkt er met de komst van een in het leven geroepen werkgroep en vervolgens de eerste gezette stappen van deze groep een start te zijn gemaakt, die moet leiden tot een nieuwe aanpak en inrichting. Zoals bekend is er de laatste jaren van diverse kanten veel kritiek geuit op het gebruik, beter gezegd niet gebruik van dit mooie stukje Groenlo binnen de stadsgracht en dat in het hart van het vestingstadje met alle gevolgen van dien.

Door Theo Huijskes

Verdere aanvulling werkgroep
Initiatieven van onder andere het bestuur van de Belangenvereniging Groenlo hebben inmiddels geleid tot het in het leven roepen van een werkgroep, die zich in de afgelopen week presenteerde en daarbij tegelijkertijd een oproep deed aan de Groenlose bevolking, inclusief ondernemers en verenigingen, die goede ideeën kunnen aanreiken. De werkgroep bestaat vooralsnog uit de leden Joris Huurneman en Ruben Tank namens de Belangenvereniging Groenlo, alsmede de plaatsgenoten Rob Eppink, Huub Hofstede, Jos van den Mosselaar en Erik Schuurmans en dit met ambtelijke begeleiding c.q. ondersteuning van Peter Ballast, medewerker van de gemeente Oost Gelre. Deze vooralsnog incomplete werkgroep zal nog worden aangevuld met enthousiaste meedenkers, die geselecteerd worden op basis van de door de Grollenaren ingebrachte ideeën voor het herstel, de inrichting en het gebruik van de Maliebaan inclusief de muziekkoepel in de komende jaren.

Ideeën aanreiken via website
Vertegenwoordiger Peter Ballast namens de gemeente Oost Gelre beklemtoont nog eens dat het de burgers zijn, die met ideeën op de proppen moeten komen. “De aangereikte suggesties zijn voor ons tevens een handreiking voor wie wij nog verder gaan benaderen om zitting te nemen in de werkgroep. Vervolgens zal er een plan worden voorbereid dat zoveel mogelijk aansluit bij de binnengekomen ideeën c.q. wensen, waarbij tegelijkertijd niet onderschat mag worden dat de Maliebaan tevens een toeristische trekpleister is.”

Joris Huurneman en Ruben Tank willen nog eens onderstrepen dat de Maliebaan, alsmede de muziekkoepel niet verder mogen verloederen. “Wij vertrouwen er dus op dat de inwoners van Groenlo de hopelijk aanwezige creatieve ideeën met ons gaan delen.”

Inwoners, ondernemers, verenigingen en andere belangstellenden kunnen hun ideeën kenbaar maken via de website www.maliebaangroenlo.nl.