het sportieve gedeelte van Halfweg, dat reeds in eigendom is van de Stichting Halfweg. Foto: Theo Huijskes
het sportieve gedeelte van Halfweg, dat reeds in eigendom is van de Stichting Halfweg. Foto: Theo Huijskes

Financiering overname vanuit bevolking komt flink op stoom

Vervolg van de voorpagina

Het initiatief zat reeds lange tijd in de pen, maar kreeg met het vormen van de werkgroep ‘AnderHalfweg’ een serieuze invulling. Het bestuur van de Stichting Halfweg onder aanvoering van voorzitter Theo Klein Gunnewiek laat de werkgroep het een en ander in de steigers zetten met vooral de taak om de financiële medewerking van de Voor-Beltrumse bevolking te polsen.
De werkgroep, bestaande uit voorzitter Wilfried Klein Gunnewiek en verder Marco Brethouwer, Manon Klein Gunnewiek, Marc Huirne en Elard Klein Gunnewiek, is inmiddels enkele maanden aan de slag en geeft desgevraagd aan tevreden te zijn over de tot op heden behaalde resultaten. Namens de werkgroep met de alleszeggende naam ‘AnderHalfweg’ laat Manon Klein Gunnewiek deze krant weten dat er van alle kanten alleen maar sprake is van medewerking om het voor een dergelijke gemeenschap omvangrijke project te doen slagen.

Voor het totale project is een half miljoen euro nodig
Uit een voorlopige berekening blijkt dat voor de overname van de gebouwen en de grond (7000 vierkante meter) en daarnaast een eerste budget voor het verbouwen en opknappen van het café en terreinen, een bedrag van 500.000 euro nodig is. "Stichting Halfweg is reeds eigenaar van het naastgelegen evenemententerrein en het voetbal- c.q. sportveld. Door aankoop van het café met woning en dergelijke komt het totaal in handen van de stichting, hetgeen voor de gemeenschap vele nieuwe mogelijkheden biedt”, aldus Manon Klein Gunnewiek.
"Met de eigenaren van het café en de benodigde grond, zijnde het echtpaar Willem en Gerdi Wassink, is onder voorbehoud van financiering reeds overeenstemming bereikt. Om nu het benodigde budget van een half miljoen euro te kunnen binnenhalen, zijn wij ons gaan richten op een aantal pijlers, zoals giften, certificaten, leningscertificaten van de zijde van met name de Voor-Beltrumse bevolking, subsidies van diverse instanties en wanneer het daarna nog nodig is het afsluiten van een banklening. Het is vervolgens de bedoeling om met het binnengehaalde geld naast het café ook de woning op te knappen of mogelijk om te bouwen tot twee huurappartementen voor starters.”

Bereidheid onder gemeenschap is bijzonder groot
Het polsen van de bereidheid onder de gemeenschap en overige betrokkenen om een bedrag van minimaal 100.000 euro bij te dragen, verloopt inmiddels bijzonder succesvol. De werkgroep heeft een 25-tal vrijwilligers bereid gevonden, die de 375 geïnventariseerde adressen bezoeken. Als ze mee willen doen, kunnen ze kiezen uit een drietal opties, te weten een gift, een certificaat en een leningscertificaat.
Manon Klein Gunnewiek geeft aan dat ook buiten Voor-Beltrum woonachtige geïnteresseerden van harte welkom zijn om een financieel steentje bij te dragen. "Neem als voorbeeld de jaarlijkse kermis hier, waarbij 60 procent van de bezoekers afkomstig is van buiten Voor-Beltrum. Zij kunnen worden gezien als een veelbelovende doelgroep voor deze actie."
Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar via Wilfried Klein Gunnewiek 06-20986665 of Marco Brethouwer 06-14760666. Iedereen die een steentje bijdraagt in de vorm van een financiële gift, krijgt een naamsvermelding op het bord ‘Hall(f)way of fame' in het straks verbouwde, als trekpleister fungerende Café Halfweg. "Als werkgroep zijn wij erg tevreden over de gang van zaken tot op heden. Op dit moment (donderdag 20 mei 2021, ThH) is reeds 55 procent van de benodigde 100.000 euro een zekerheid, alsmede 36 procent van de benodigde vijf ton. In onze beleving nu reeds een groot succes, zeker gelet op de korte tijd dat wij nog maar bezig zijn. Daarom hebben wij veel hoop op nog meer financiële medewerking”, aldus Manon Klein Gunnewiek.