Ook het voorterrein van het nieuwe Vincentiushuis wordt helemaal gerenoveerd en opnieuw ingericht. Foto: Theo Huijskes
Ook het voorterrein van het nieuwe Vincentiushuis wordt helemaal gerenoveerd en opnieuw ingericht. Foto: Theo Huijskes

Realisatie nieuw Vincentiushuis in Groenlo komt steeds dichterbij

Deuren gaan open op 1 juli

Door Theo Huijskes

GROENLO - Reeds maanden achtereen is er dag in, dag uit volop gewerkt in en rond het nieuwe Vincentiushuis aan de Ruurloseweg in Groenlo. Naast enkele ingehuurde lokale professionals zijn het met name de eigen vrijwilligers, die met het aan de dag leggen van onvoorstelbaar veel enthousiasme en een grote mate van betrokkenheid de ene na de andere klus verrichten. Dit alles met maar één doel: 1 juli aanstaande de deuren te openen voor publiek. In ieder geval wat betreft de winkel, dan de ‘Vincentius Shop’ geheten, en dat hopelijk op een enigszins feestelijke wijze.

Vanaf 2 juli
is de nieuwe
winkel aan
de Ruurloseweg geopend


Voorzitter Gerard Kamp en met hem het totale bestuur van Vincentiusvereniging Groenlo is erg tevreden over de totale gang van zaken tot zover. “Uiteraard heeft onder andere de coronacrisis eraan bijgedragen dat er enigszins vertraging is ontstaan, maar wanneer de planning richting 1 juli wordt uitgevoerd zoals vooraf aangegeven, zijn wij met ons allen trots en tevreden. Ik zeg bewust met ons allen, want het zijn onze eigen mensen, onze eigen niet meer weg te denken vrijwilligers die een grote stempel drukken op dit prachtige project. Let wel, niet alle ruim zeventig vrijwilligers zijn lid van Vincentiusvereniging Groenlo en hebben de titel ‘Vincentiaan’. Velen van hen hebben zich spontaan aangemeld om een handje te helpen. Maar hoe het ook zij, zonder hen allen was dit alles nooit mogelijk geweest.”

Het officiële openingsgebeuren in een later stadium
Kamp wil vooral benadrukken dat de officiële openingsfestiviteiten in een later stadium plaatsvinden. “Op 1 juli gaan wij aan het eerste openingsgebeuren vanzelfsprekend een klein, kleurrijk tintje geven. Het is in eerste instantie namelijk alleen de winkel, die dan voor het publiek opengaat. De nu nog op de locatie Oranjestraat gevestigde Vincentius-winkel is inmiddels weer geopend op de gebruikelijke tijden, te weten op de vrijdag van 13.00 uur tot 16.00 uur en op de zaterdag van 9.00 uur tot 12.00 uur. In verband met de verhuizing is er op vrijdag 18 en zaterdag 19 juni een grootscheepse uitverkoop. Hieraan zal onder andere via de Groenlose Gids nog de nodige bekendheid worden gegeven. Op vrijdag 25 en zaterdag 26 juni is de winkel gesloten waarna iedereen vanaf vrijdag 2 juli weer welkom is in het nieuwe winkelpand.”

'Velen hebben
zich spontaan
aangemeld
om te helpen'


Een gebouw met een multifunctionele functie
Zoals bekend krijgt het nieuwe Vincentiushuis een multifunctionele functie. De ruimtes in het pand bieden ook plek aan 'branchegenoten'. Zo zal onder andere de Stadskamer met dagopvang en de plaatselijke Ziekenomroep Z.S.O.M. er onderdak krijgen. Van de Vincentiusvereniging zelf zijn dat naast het nieuwe winkelparadijs onder andere een ontvangstruimte, keuken annex koffiekamer, kantoor- annex vergaderruimte, toiletruimtes en niet te vergeten een werkplaats waar het nodige gerepareerd kan worden alvorens het voor de verkoop in de winkel belandt. Verder komen er voldoende werk- en andere ruimtes voor de onder de Vincentiusvereniging ressorterende Voedselbank, Schuldhulpmaatje en Formulierenbrigade.

Wat de financiële afwikkeling van het totale project betreft, geeft voorzitter Gerard Kamp aan dat het er vooralsnog op lijkt dat het vooraf berekende bedrag ad circa 550 duizend euro met betrekking tot de toezegging van giften, donaties, subsidies en dergelijke ook daadwerkelijk binnenkomt. “Maar let wel, financiële bijdragen zijn nog te allen tijde van harte welkom!”