Het nieuwe bedrijfspand van Rolugro Pitch & Equipment op het bedrijventerrein De Laarberg in Groenlo. Foto: Theo Huijskes
Het nieuwe bedrijfspand van Rolugro Pitch & Equipment op het bedrijventerrein De Laarberg in Groenlo. Foto: Theo Huijskes

Rolugro Pitch & Equipment is een aanwinst voor Groenlo

GROENLO - Zowel binnen als buiten moet nog de laatste hand worden gelegd aan diverse vormen van afwerking en inrichting. Maar wat als een definitief gegeven mag worden aangemerkt, is dat bedrijventerrein De Laarberg in Groenlo met de nieuwbouw van Rolugro Pitch & Equipment een aanwinst rijker is. Na een circa tien jaar durend verblijf op de locatie De Batterij heeft Rob Oude Luttikhuis met zijn manschappen de in het oog springende riante nieuwbouw betrokken.

Door Theo Huijskes

Na een korte rondleiding met daarbij een kijkje in alle werkplaats-, magazijn-, kantoor- en andere vertrekken, geeft ondernemer Oude Luttukhuis, in 1968 in Hengelo Ov. geboren, een toelichting op de stevige groei van zijn bedrijf. Een onderneming waarvan hij na oprichter nu de directeur mag zijn, maar waarin vrouwlief Carolien de administratie voert en zoon Nick reeds de eerste arbeidsschreden heeft gezet. Dit laatste met de aantekening dat Oude Luttikhuis jr. na afronding van enkele opleidingen zich eerst nog wil storten op een HBO Praktijkopleiding bij de HAN (Hogeschool Arnhem-Nijmegen).

Explosieve groei van het gebruik van kunstgras
Twentenaar Oude Luttikhuis is in het Achterhoekse land verzeild geraakt na een succesvolle sollicitatie naar de functie van projectleider bij het Sociaal Werkvoorzieningsschap Hameland. “Na een periode van acht jaar ben ik aan de slag gegaan bij CSC Sport, een bekende marktleider in Nederland, en ben toen ook helemaal in het zich steeds verder uitbreidende kunstgraswereldje gerold. Na een circa vijfjarige periode ben ik rond 2010 en dat thuis op een zolderkamer voor mijzelf begonnen. Dit allemaal in een tijd dat er sprake was en overigens heden ten dage nog steeds is van een explosieve groei van het gebruik van kunstgras en dat niet alleen met betrekking tot sportvelden, maar dat ook als het gaat om recreatieve terreinen, openbare en privé-tuinen en ga zo maar door. Er is daardoor een markt ontstaan, die zich voor ons niet alleen beperkt tot Nederland, maar zich uitstrekt over Duitsland, België en de Scandinavische landen. Met name Duitsland is een goede klant, getuige een groot aantal uitgevoerde opdrachten in onder andere steden als Bremen, Frankfurt en Hamburg.”

Behoefte aan goede arbeidskrachten
Oude Luttikhuis wil in dit verband graag een oproep doen aan belangstellende arbeidskrachten, die interesse hebben in het Rolugro-kunstgraswereldje met alles op het gebied van sport, machines, boarding, spel en tuin. “Wij hebben weliswaar acht vaste krachten in dienst en doen daarnaast doorlopend een beroep op circa vijftien tot twintig zzp’ers, maar er is nog steeds behoefte aan goede vaste krachten, alsmede een bedrijfsleider. Wij kunnen een interessante werkkring bieden, waarbij sprake is van veel variatie. Wel brengt dit werk met zich mee dat er niet altijd op vooraf vastgestelde tijden kan worden gewerkt. Derhalve is een flexibele opstelling eerste vereiste”’, aldus Oude Luttikhuis, die afsluit met: “Ik heb al vaker geroepen, maar deze nieuwe vestigingsplaats is een lot uit de loterij. Ben derhalve blij en trots dat ik deze bedrijfskavel heb aangekocht en er heb gebouwd. Met dank aan onder andere de bedrijven Eeftink Rensing Staalbouw, Voerman Installatietechniek, de Rouwmaat Groep en Schuurmans Installatieadvies.”