De voltallige eerste selectie van Grol zal voor het seizoen 2021-2022 helemaal intact blijven. Foto: Theo Huijskes
De voltallige eerste selectie van Grol zal voor het seizoen 2021-2022 helemaal intact blijven. Foto: Theo Huijskes

Grol speelt drie interessante oefenwedstrijden

GROENLO - Vanwege de coronapandemie heeft het amateurvoetbal bijna anderhalf jaar op een laag pitje gestaan en in vele gevallen zelfs compleet stilgelegen. Wat hiervan de gevolgen op korte of lange termijn zijn, is op dit moment nog moeilijk te overzien. Dit los van het feit dat het inmiddels al duidelijk is dat het coronavirus ook her en der in de Achterhoek zijn sporen heeft nagalaten. Een en andere schijnt het gevolg te zijn van het feit dat diverse amateurvoetballers andere vermakelijke zaken buiten het voetbal om hebben ontdekt, waarin men de vrije tijd wil investeren. Het gevolg hiervan is bijvoorbeeld dat prestatieve voetballers, die twee tot drie keer in de week verplicht moeten trainen en in het weekend zich helemaal moeten concentreren op de voor de zondagmiddag geplande competitiewedstrijd, hun tijd gaan spenderen aan andere ontspanningsactiviteiten.

Door Theo Huijskes

Maar dat de coronamaatregelen, waarvan iedereen van jong tot oud de nadelen ondervindt, ook voor grote verschillen kan zorgen, blijkt wanneer wij twee voetbalverenigingen -in dit geval KNVB-tweedeklassers Concordia Wehl en Grol Groenlo- met elkaar vergelijken. Bij de Wehlse voetbalclub heeft men nu te maken met het feit dat maar liefst tien eerste elftalspelers hebben besloten om lager te gaan voetballen of te gaan stoppen, terwijl dat bij Grol geenszins het geval is. Bij de Groenlose club blijft de voltallige eerste selectie intact. Hoofdtrainer William Krabbenborg is ondanks alle opgelegde beperkingen als gevolg van de coronapandemie bijzonder tevreden en met name trots op hetgeen de eerste selectie in de afgelopen maanden heeft gepresteerd. “Bij de volgens de richtlijnen toegestane trainingen was de opkomst iedere keer optimaal. Iedereen was gretig en wilde er iedere keer bij zijn. Niet alleen de spelers uit Groenlo, maar ook enkele buiten Groenlo woonachtige spelers hebben praktisch niet verzuimd, hetgeen iets zegt over de instelling van deze groep. Dit met het gevolg dat er met het oog op het nieuwe seizoen geen wijzigingen worden verwacht. Een en ander vanzelfsprekend met uitzondering van de komst van enkele nieuwe jeugdspelers.”

Thuis tegen VVG ’25, Longa ’30 en AZSV
Wat Krabbenborg toejuicht, is het feit dat Grol 1 op korte termijn drie interessante oefenwedstrijden mag spelen tegen lucratieve tegenstanders en dat ook nog op het eigen sportpark Den Elshof. Zo vindt op zaterdag 26 juni (aanvang: 18.00 uur) de vriendschappelijke pot tegen tweedeklasser VVG ’25 uit Gaanderen plaats. Vervolgens komt hoofdklasser Longa ’30 uit Lichtenvoorde op dinsdag 6 juli op bezoek (aanvang: 20.00 uur) en wordt het drieluik afgesloten op zaterdag 10 juli met de wedstrijd tegen zaterdaghoofdklasser AZSV uit Aalten. De aftrap van die wedstrijd is om 17.00 uur.

Coronavoorschriften nog steeds van toepassing
Gelet op de nog steeds van toepassing zijnde coronavoorschriften, zal het Grolbestuur bij deze, zeker ook voor het publiek welkome oefenwedstrijden een aantal voorschriften blijven hanteren. Volgens bestuurslid Floris Geessinck zal er vooralsnog een maximumaantal toeschouwers van 400 worden toegestaan, waarvan 80 op de overdekte tribune. Dit moet volgens het bestuur mogelijk zijn zonder de stelregel van 1,5 meter afstand geweld aan te doen. Daarnaast kunnen de spelende teams, inclusief begeleiding met een maximum van 22 personen per team aanwezig zijn. Ook zal ingecalculeerd worden dat er in totaal 20 vrijwilligers per wedstrijd op het sportpark Den Elshof aanwezig zijn. Tenslotte dienen alle aanwezige toeschouwers voorafgaande aan de wedstrijd bij de toegang tot het sportpark een registratieformulier in te vullen. Dit alles geldt in eerste instantie voor alleen de eerste wedstrijd tegen VVG ‘25. Na deze wedstrijd zal worden bekeken welke de maatregelen moeten zijn voor de wedstrijden van Grol tegen respectievelijk Longa ’30 en AZSV.