Geen gymzaal bij IKC Karel Doormanstraat

GROENLO - Volgens de berekeningen zijn er in Groenlo in totaal 5 zaaldelen voor sport- en bewegingsonderwijs nodig. Van die 5 zaaldelen komen er 3 in de nieuwe sporthal bij het Marianum. De andere 2 zouden gerealiseerd worden bij de nog te vormen IKC’s (Integraal Kind Centrum) aan de Karel Doormanstraat en de Buitenschans. In het raadsbesluit is opgenomen dat de gymzalen in beheer en onderhoud van de schoolbesturen zijn.

Door Kyra Broshuis

Er is nu echter een discussie ontstaan over de exploitatie van de gymzaal aan de Karel Doormanstraat. “Deze exploitatie zou nadelig uitvallen voor het schoolbestuur”, legt wethouder Karel Bonsen uit. “Het schoolbestuur heeft bij ons aangegeven de exploitatie niet te kunnen en willen dragen. Wij gaan dat als gemeente echter ook niet doen.”

Kansen voor Rap en Snel
Er dient nu een nieuwe afweging gemaakt te worden tussen de nabijheid van gymzalen bij de basisscholen, exploitatie van de zaaldelen en het centraliseren van sportvoorzieningen. "In het nieuwe raadsvoorstel stellen wij nu voor af te zien van een gymzaal op de locatie Karel Doormanstraat. De ontwikkeling van het IKC daar kan dan verder gewoon doorgang vinden. Dan zouden we bij het IKC op de locatie Buitenschans twee zaaldelen kunnen realiseren. Dat biedt ook weer mogelijkheden voor Rap en Snel. De gymvereniging heeft al langere tijd de wens voor een voorziening waar gewerkt kan worden met vaste toestellen. Het is roostertechnisch niet haalbaar om de lokale buitensportverenigingen en Rap en Snel gezamenlijk in de nieuwe binnensporthal bij het Marianum onder te brengen.

De gemeenteraad zal zich nu buigen over het nieuwe voorstel. Wordt vervolgd.