Afbeelding

Project Koksmes in Groenlo groot succes

GROENLO - In Groenlo ging afgelopen week net als in de andere kernen van Oost Gelre het project Koksmes van start. Zo'n 480 alleenstaande ouderen in Oost Gelre werden op diverse locaties een drankje en een drie gangen diner aangeboden omdat ze in de coronatijd veel alleen hebben moeten eten. De actie is gesponsord door een tiental ondernemers in Oost Gelre, mede om de horeca te steunen in de voor hen moeilijke corona tijd.

Maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 juni heeft een groep van in het totaal 62 oudere alleenstaanden uit Groenlo heerlijk gegeten bij restaurant Wissink op de Markt in Groenlo. Op het menu: heerlijke groentesoep (op woensdag vanwege de warmte vervangen door een frisse huzarensalade), gevolgd door schnitzel met gebakken champignons en roomsaus, gebakken aardappeltjes, friet, warme groente en salade. Als dessert werd aardbeien- en chipolatabavarois geserveerd. Omdat er door het afhaken van horecagelegenheden niet alles op dezelfde dag geregeld kon worden, bood restaurant Wissink aan om alle 62 personen bij hen te laten eten, maar dan in drie groepen, omdat er een maximum aantal per groep mocht deelnemen.

Het is die dagen allemaal prima verlopen. Iedereen was blij elkaar weer eens te treffen en er werd dan ook het nodige bijgepraat. Ook het driegangendiner was voortreffelijk, iedereen was vol lof over het eten en het initiatief van de organisatie. Het bestuur van de Seniorenvereniging, contactpersoon voor dit project, kreeg dan ook heel wat bedankjes en complimentjes, die ze graag door zullen geven aan restaurant Wissink en de organisatie. Deelnemen aan het project Koksmes stond open voor alle ouderen van Groenlo, dus ook voor niet-leden van de Seniorenvereniging.

Afbeelding