De deelnemers aan de eerste jeugdviswedstrijd van het seizoen. Foto: GHV

De deelnemers aan de eerste jeugdviswedstrijd van het seizoen. Foto: GHV

Visfeest aan de vijver van de Hartreize

Algemeen

GROENLO - Vele glunderende gezichten van de kinderen die deelnamen aan de eerste jeugdwedstrijd aan de vijver op de Hartreize op woensdag 30 juni. Hier hadden ze lang naar uitgekeken. Ondanks de motregen en het kille weer, schoolkampen en toch ook nog corona waren er toch nog 13 kinderen die hun beste beentje voortzetten om een gooi te doen naar de eerste plek.

De organisatie had een leuk parcours uitgezet en de verwachting was dat er weer veel vis gevangen zou worden. Dit kwam uit, maar door het kille weer en het feit dat veel vissen weer van de haak vielen, werd het toch iets minder dan bij echt warm weer.

Vrijwilligers
De Groenlose Hengelsport Vereniging was met zo’n 15 vrijwilligers aanwezig om alles in goede banen te leiden, maar vooral om de kinderen met raad en daad bij te staan. Dit werd door de kinderen en de aanwezige ouders zeer gewaardeerd. Om 20.00 uur klonk het eindsignaal en kon de balans worden opgemaakt voor de eindrangschikking. Ondertussen was Jim’s ijscokar gearriveerd en alle kinderen en hun ouders werden getrakteerd op een lekker ijsje. En daarnaast was er nog ranja.

Prijsuitreiking
Toen de mooie prijzen werden uitgestald was de spanning voelbaar. Wie o wie werd eerste en mocht dus als eerste een prijs uitzoeken. Uiteindelijk was het Ralf Beusink die met 45 vissen eerste werd. In totaal zijn er 375 vissen gevangen. Een mooi resultaat.

Uitslag 30-6 : Ralf Beusink: 45 vissen; Jorn Banning; 38 vissen; Jayden te Brake: 37 vissen; Bas klein Avink: 33 vissen; Mees Westhoff: 31 vissen; Lars Kroekenstoel/Finn Weenink: allebei 30 vissen; Tjarko Branten: 28 vissen; Ivar Kroekenstoel 25 vissen; Twam Remmelink/Daan Papen: allebei 24 vissen; Lasse Ribbers: 17 vissen en Puk te Woerd: 13 vissen.  

De Finale van de jeugdwedstrijden wordt op woensdag 14 juli gevist aan de stadsgracht. De kinderen moeten zich om 18.00 uur verzamelen op de Maliebaan. De deelname is wederom gratis en iedereen ontvangt een leuke prijs. Als je de eerste wedstrijd van 30 juni niet hebt mee gedaan dan kun je 14 juli alsnog meedoen.

Overige mededelingen
Nu het zich laat aanzien dat de kermis in Groenlo doorgaat, zal de kermisviswedstrijd voor de jeugd op zondag 22 augustus worden gehouden.

De kinderen t/m 13 jaar mogen ook gratis mee vissen met de Open Zomeravond wedstrijden die gehouden worden op woensdag 7 juli en 21 juli. Loting is beide dagen vanaf 17.45 uur op de Maliebaan. Maximale hengellengte is 5 meter.

De jeugd kan nog steeds foto’s aanleveren van mooie vangsten in de stadsgracht voor de GHV Vis Challenge. Aanleveren via Whatsapp versturen naar Ivo te Kortschot. Dat kan via nr 06-2243 3113.

De jeugd t/m 13 jaar kan nog steeds de gratis jeugdvisacte downloaden via www.visseningroenlo.nl