Afbeelding
Foto: Theo Huijskes

Renovatie torentrans Grolse Calixtusbasiliek

Algemeen

Mogelijk gemaakt dankzij Kerkbalans en eigen vrijwilligers

Door Theo Huijskes

GROENLO - Met betrekking tot de RK Sint Calixtusbasiliek in Groenlo worden kosten noch moeite gespaard om de monumentale status van deze imposante kerk intact te houden. Volgens budgethouder Ton Gunnewijk is het een en ander met name te danken aan de in het kader van de actie ‘Kerkbalans’ binnengekomen gelden, alsmede aan de altijd bereidwillige inzet van het vrijwilligers- c.q. klussersteam van de kerk.

Zo kon er in de afgelopen week een start worden gemaakt met het vervangen van het zinkwerk rondom de torentrans. Een en ander te beginnen met het omhoog takelen van het zinkmateriaal, waarna het karwei zal worden uitgevoerd door Leidekkersbedrijf Koenders uit Neede. Vervolgens komt het eigen vrijwilligers- c.q. klussersteam aan zet om een totale vlonder te maken over het nieuwe zinkwerk. 

“Een mooi voorbeeld van hoe onder andere de via de actie Kerkbalans binnengekomen gelden worden besteed. Bovendien een besteding met het gevolg dat straks de vele bezoekers/torenbeklimmers vanaf de torentrans een mooi uitzicht kan worden geboden over de gehele regio”, aldus Ton Gunnewijk.