Een indoor skatepark lijkt een van de kansrijke initiatieven te zijn als invulling voor de oude Rabobank. Foto: Brett Sayles via Pexels

Een indoor skatepark lijkt een van de kansrijke initiatieven te zijn als invulling voor de oude Rabobank. Foto: Brett Sayles via Pexels

Groenlo biedt kansen voor nieuwe recreatieve ontwikkelingen

Algemeen

GROENLO - Uit onderzoek blijkt dat Groenlo ruimte heeft voor toeristisch-recreatieve aanvullingen op het bestaande aanbod. Er zou met name ruimte zijn voor een indoor klim- en boulderhal, een arcade-gamehal en een indoor skatepark. Het rapport ‘Kansrijk toeristisch-recreatief aanbod Stad Groenlo’ heeft de mogelijkheden in kaart gebracht. De aanleiding voor het onderzoek was onder andere het plan van Stichting KiK om een Jan Cremers museum te vestigen in het oude Rabobankgebouw. Dat plan haalde het uiteindelijk niet maar de gemeente wil graag weten welke plannen wel kans zouden maken. 

Door Kyra Broshuis

Onderligger
“Het rapport geeft niet aan of een bepaald plan wel of geen kans van slagen heeft”, waarschuwt wethouder Marieke Frank. “Het rapport geeft aan of de kans van slagen van initiatieven groot of minder groot wordt ingeschat en welke aandachtspunten er bij een initiatief zijn. Zaken als ondernemerskwaliteiten, concrete invulling en exacte locatie kunnen alleen worden beoordeeld bij een concreet plan. Dit rapport gebruiken we als onderligger voor nieuwe initiatieven op het gebied van toerisme en recreatie. We hebben dit onderzoek laten uitvoeren om onze recreatieve aantrekkingskracht te behouden en te voorkomen dat leegstaande panden in het centrum gaan verpauperen. Met de input uit dit onderzoek kunnen concrete ideeën van ondernemers worden beoordeeld op waarde, behoefte in de markt en haalbaarheid. Het onderzoek heeft zich beperkt tot het stadshart van Groenlo (binnen de gracht).”

14 voorzieningen onderzocht
Er is onderzoek gedaan naar de geschiktheid, haalbaarheid en aanvaardbaarheid van de verschillende mogelijkheden. Er zijn 14 recreatieve voorzieningen onderzocht: lasergamen, family entertainment center, indoor klim- en boulderhal, indoor speeltuin, trampolinepark, escaperoom, indoor skatepark, arcade/gamehal, galerie, museum, klimbos, restaurant, bootverhuur en hotel/B&B. De marktruimte voor een indoor klim- en boulderhal, een arcade/gamehal en een indoor skatepark lijkt het grootst. Voor indoor lasergamen, een indoor speeltuin, galerie en klimbos lijkt de marktruimte gering. Een nieuw restaurant zou kunnen rekenen op voldoende ruimte mits het aansluit bij de actuele trends. Een restaurant wordt gezien als geschikte uitbreiding van het aanbod in Groenlo, maar vraagt wel aandacht bij de financiering, de inpassing in de gemeentelijke plannen en de acceptatie bij de gevestigde ondernemers en omwonenden.