Een beeld van het Nationaal Ranking Toernooi, afgelopen zaterdag in Groenlo. Foto: Theo Huijskes
Een beeld van het Nationaal Ranking Toernooi, afgelopen zaterdag in Groenlo. Foto: Theo Huijskes

Nationaal Ranking Toernooi in Groenlo

Algemeen

GROENLO - In het inmiddels elfde jaar van het bestaan van de Pitch & Putt Golfclub in Groenlo, heeft de nationale bond PPBN voor de tweede maal een Nationaal Ranking Toernooi toegewezen aan de Groenlose Golfclub en daarmee tegelijkertijd aan Marveld Recreatie. Zo was het afgelopen zaterdag een drukte van belang, en dat op de baan alsmede op het buitenterras van de P&P-accommodatie aan de Oude Winterswijkseweg. De altijd gezellige locatie, waar tientallen golfers uit het gehele land zich hadden verzameld om bij stralend weer en dat zonder rekening te hoeven houden met vergaande coronamaatregelen zich eindelijk weer eens konden uitleven in hun favoriete sport. Nam er van de plaatselijke P&P club één persoon, te weten Erik Boschker, actief deel aan het toernooi, circa 15 tot 20 leden gaven acte de présence voor aspecten als toezicht, controle en andere noodzakelijke werkzaamheden.

Door Theo Huijskes

NR-Toernooien zijn landelijke toernooien met een bruto en een netto uitslag. Aan de hand van de bruto uitslag kunnen de golfers punten verdienen voor de nationale ranking. Het is vervolgens deze ranking op basis waarvan golfers zich onder andere kunnen plaatsen voor het NK Strokeplay en het NK Matchplay. Aan ieder Nationaal Ranking Toernooi, waar dan ook in dit land, kunnen maximaal 72 golfers deelnemen.

Nieuwe WTC-commissie bij Grolse P&P club
Over het verloop van het toernooi van afgelopen zaterdag was de organisatie uitermate tevreden. “Wij hebben hier in Groenlo een fantastische accommodatie alsmede entourage ter beschikking. Bovendien werkt het weer op alle mogelijke manieren mee en is de medewerking van de P&P club van Groenlo uitermate goed.“

Over de Groenlose golfclub gesproken, heeft het bestuur -in dit geval beter aangeduid als de WTC-commissie- een nieuwe bezetting gekregen. Gedurende de eerste tien jaar van het bestaan, een jubileum waaraan vanwege de coronapandemie nog geen extra aandacht kon worden besteed, bestond deze commissie uit Jan Arends, Nico Winkel en Jos Penterman. In het eerste decennium is het met name Arends geweest die de kar, en dat in de breedste zin van het woord, heeft getrokken. Ondanks dat alle drie de heren gewoon spelend lid blijven van de club, hebben zij de plaats vrijgemaakt voor een drietal nieuwkomers, te weten Gerrie Huirne, Anette Wallerbos en Arjan Reessink, die nu de belangen van alle op dit moment circa 75 actieve P&P-golfers behartigen.