Laatste seizoenwedstrijd in het teken van het zomerreces

Grol - AZSV 0-1

Door Theo Huijskes

GROENLO - De afgelopen zaterdag op het sportpark Den Elshof in Groenlo gespeelde oefenwedstrijd Grol - AZSV, geëindigd in een 0-1 overwinning voor de club uit Aalten, had meer weg van een uitzwaaiwedstrijd voorafgaande aan de vakanties dan van een serieuze oefenwedstrijd. Beide trainers en hun staf, te weten William Krabbenborg van Grol en Dave de Jong van AZSV, hadden ervoor gekozen om al hun beschikbare selectiespelers speeltijd te gunnen. En dat waren aan beide kanten niet alleen de selectiespelers van het seizoen 2020-2021, maar ook aanstormende, uit de jeugdafdeling overkomende voetbaltalenten, die hun zinnen hebben gezet op een plaats in de eerste selectie voor het seizoen 2021-2022.

Ondanks dat deze aanpak c.q. invulling van het wedstrijdgebeuren geheel begrijpelijk is, kreeg het totale beeld van het tweemaal 45 minuten durende duel een rommelig karakter dat weer ten koste ging van goed voetbal. Desalniettemin wist Grol in de wedstrijd tegen de Aaltense hoofdklasser in het zaterdagvoetbal de 0-0 stand op het scorebord te handhaven tot in de 32ste minuut van de tweede helft en daarnaast ook zelf nog een aantal goede doelkansen te creëren. Het was Rik van Eerden, spits van AZSV, die de winnende treffer liet aantekenen door goalie Wessel Baarslag met een boogbal te verrassen.

Evenals bij de wedstrijd tegen Longa ’30 stond ook deze wedstrijd onder leiding van een neutraal trio met aan het hoofd scheidsrechter Wijnand Rutgers uit Dinxperlo.

Voor de eerste selectie van Grol staat de eerste training in het seizoen 2021-2022 gepland op donderdag 12 augustus en wordt de eerste oefenwedstrijd (tegen DCS uit Zevenaar) op zaterdag 21 augustus gespeeld op het eigen sportpark Den Elshof in Groenlo.