Appie Huisman met links echtgenote Rikie en rechts Annelies Porskamp. Foto: Theo Huijskes
Appie Huisman met links echtgenote Rikie en rechts Annelies Porskamp. Foto: Theo Huijskes

Oudste lid Appie Huisman (95) even terug op Den Elshof

Algemeen

‘S.V. Grol zit in mijn hart gegrift!’ 

Door Theo Huijskes

GROENLO - In september 2018 was hij voor de laatste maal op het sportpark Den Elshof in Groenlo, oftewel op de thuisbasis van de sportvereniging Grol aanwezig. De aanleiding daarvoor was destijds het 100-jarig bestaan van de Groenlose voetbalclub, waarbij hij als toen al het oudste lid in leeftijd van ‘de Grol’ één van de uitverkorenen was die het jubileumboek ‘100 jaar S.V. Grol 1918-2018’ in ontvangst mocht nemen. En inmiddels bijna drie jaar later was Appie, en dat op woensdag 7 juli jl. samen met zijn echtgenote Rikie, weer uitgenodigd om een kijkje te komen nemen op de accommodatie waar hij als Grol-vrijwilliger diverse functies heeft vervuld.

Het initiatief voor de uitnodiging was genomen door Annelies Porskamp, beter bekend als ‘De Koningin van het sportpark Den Elshof’ en ‘De Moeder van het Sportcafé’. Zij fungeerde niet alleen als gastvrouw, maar was tevens degene die met de auto het echtpaar Huisman thuis ophaalde en ook weer terugbracht. Een spontaan en te waarderen gebaar in het kader van het bereiken (op zaterdag 10 juli) van de 95ste verjaardag van Appie. Een en ander gebeurde ook nog eens op de dag waarop de vrijwilligers(woensdag)groep volop aan het werk was. ”De belangrijkste aanleiding voor mij is de 95-jarige leeftijd van Appie en daarnaast wetende hoe mooi hij het vindt om hier weer even de voetbalsfeer te proeven en te mogen rondkijken hoe alles erbij ligt”, aldus Annelies.

Appie Huisman is inmiddels 63 jaar lid van Grol en is vanwege zijn vele verdiensten voor de club benoemd tot ‘Lid van verdienste’. Zich voorzichtig voortbewegende achter zijn rollator, geeft Huisman, vader van zoon Charles en opa van een tweetal kleinkinderen, aan dat hij vanuit huis alle ontwikkelingen en in het bijzonder de sportieve prestaties van de club nog altijd op de voet volgt. “Dat betreft overigens niet alleen het voetbal, ook de politiek en dat zowel landelijk als gemeentelijk, is nog altijd helemaal mijn ding. Alhoewel ik wel eerlijk moet toegeven dat S.V. Grol in mijn hart gegrift zit. Een prachtige en bovenal gezellige club”, aldus de man die op 8 augustus a.s. 65 jaar getrouwd is met ‘zijn’ Rikie. “Mijn belangrijkste steun en toeverlaat. Zonder haar kan ik niets beginnen. Dankzij haar kunnen wij nog steeds samen wonen in het wooncomplex ’t Bagijn met uitzicht op de Deken Hooijmansingel.”