Vlnr: Henk-Jan ten Brincke, Martin Geessinck, Maurice Gelinck en Michel Hoffman. Rechts op de voorgrond de toekomstige UTO-kerstboom. Foto: Kyra Broshuis
Vlnr: Henk-Jan ten Brincke, Martin Geessinck, Maurice Gelinck en Michel Hoffman. Rechts op de voorgrond de toekomstige UTO-kerstboom. Foto: Kyra Broshuis

UTO-boom in de herkansing

Algemeen

Fluit en Duit bieden oud-prins Michel Hoffman nieuwe boom aan

GROENLO - Hij is nog maar 55 centimeter hoog maar zal over 11 jaar groot genoeg zijn om als kerstboom te fungeren. Dat beloven oud-prins Henk-Jan ten Brincke en zijn adjudant Maurice Gelinck, de demissionaire fluit en duit van carnavalsvereniging De Knunnekes. Zij bieden het kleine boompje, voorzien van feestelijke kerstverlichting, aan aan oud-prins Michel Hoffman, die samen met zijn vader Henk in 1997 regeerde als prinsenpaar van Grolle.

Kegelclub UTO, waar Hoffman lid van is, biedt jaarlijks een prachtige grote versierde boom aan aan de Grollenaren. Deze boom krijgt altijd een prominente plek op de onvolprezen Grolse Markt. In 2017 ging het echter helemaal mis met de UTO-boom; het gevaarte bezweek onder de Grolse wind van prinsenpaar Ten Brincke en Gelinck en waaide omver. Dat gaat met dit, nu nog jonge, boompje niet gebeuren, bezweert Martin Geessinck, rentmeester van de Knunnekes. Ten Brincke en Gelinck hebben deze ludieke actie georganiseerd ter ere van de 55ste verjaardag van Hoffman. “En we hebben speciaal deze dag uitgekozen omdat vandaag precies over 55 dagen het nieuwe prinsenpaar op het nös wordt gevangen”, legt Ten Brincke uit.

Hoffman belooft plechtig goed voor het boompje te zullen zorgen en zegt toe hem over 11 jaar geheel eigenhandig op de Grolse Markt te plaatsen. “Daar hoeft geen kraan meer aan te pas te komen!”.