Vlnr: Ramon Halleriet, Arno te Brake en Jurgen te Brake. Foto: Henny Elschot
Vlnr: Ramon Halleriet, Arno te Brake en Jurgen te Brake. Foto: Henny Elschot

Nieuws van Klootschietvereniging Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - Op zondag 11 juli werden de laatste wedstrijden gehouden om het persoonlijke kampioenschap van Klootschietvereniging Zwolle. De eindstand van deze persoonlijke kampioenschappen is ook maatgevend voor de teamindeling van het volgende klootschietcompetitieseizoen. Op alle drie onderdelen: straat, veld en zetten, werd in drie clubwedstrijden gestreden om het kampioenschap. 

Voorafgaand aan de prijsuitreiking kondigde voorzitter Ruud Reijerink nog een verrassing aan ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de klootschietvereniging in oktober 2020. Door de coronamaatregelen konden de receptie en feestavond in oktober niet doorgaan. Een van de oprichters van de vereniging, Bennie Smeenk, werd door burgemeester Annette Bronsvoort benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Daarna konden alle aanwezigen genieten van een hapjesbuffet.

Ondertussen waren de uitslagen van de persoonlijke kampioenschapswedstrijden bekend en konden de medailles uitgereikt worden. Bij de dames werd Ursula Rooks derde, Carmen Dorsthorst werd tweede en Merian Halleriet werd kampioen bij de dames.

Bij de heren was het voorafgaand aan de laatste wedstrijd nog spannend wie de kampioen zou worden, in dit geval ging de strijd aanvankelijk tussen Ramon Halleriet en Jurgen te Brake, maar zoals een spreekwoord zegt ‘Als twee honden vechten om een been, gaat de derde er mee heen’ was het in dit geval Arno te Brake die na een ongelooflijke score van 984 meter in 5 schoten met de laatste straatwedstrijd de winst naar zich toe trok en met bijna 270 meter voorsprong kampioen werd. Tweede werd Ramon Halleriet en derde werd Jurgen te Brake met een onderling verschil van slechts 45 meter. Er waren zelfs twee personen die gedeeld zesde werden met exact hetzelfde aantal meters en centimeters dat ze gegooid hadden in deze drie wedstrijden. Dit was nog nooit voorgekomen in alle voorgaande jaren van de persoonlijke wedstrijden.

De procentenbeker werd dit jaar gewonnen door Willie Klein Gebbink. Dit houdt in dat hij dit jaar de meeste progressie had geboekt van alle deelnemers aan de wedstrijden; hij had namelijk 113,18 procent beter gegooid dan voorgaand jaar.

De voorzitter sprak nog een dankwoord uit naar het team van de veldbaancommissie die er voor gezorgd had dat de veldbaan in een zeer goede staat verkeerde en een woord van dank naar de commissie die de wedstrijden weer voortreffelijk georganiseerd had.