Collecteweek Prinses Beatrix Spierfonds

GROENLO - Van 12 tot en met 18 september vindt de collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds plaats. Vrijwilligers door heel het land, dus ook in Groenlo, vragen die week een bijdrage voor de strijd tegen spierziekten. De opbrengst komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. 

Het Spierfonds zet zich in voor alle 200.000 mensen met een spierziekte in Nederland. De collecteweek is één van de belangrijkste inkomstenbronnen voor de financiering van wetenschappelijk onderzoek. Dit jaar leunt het Spierfonds nog meer op de collecte, omdat veel evenementen en sponsoracties niet door zijn gegaan vanwege coronamaatregelen. Het Spierfonds krijgt geen subsidie en is dus volledig afhankelijk van donaties en de belangeloze inzet van vrijwilligers. 

De collectant van het Prinses Beatrix Spierfonds is te herkennen aan de verzegelde oranje collectebus, voorzien van de blauw/witte logosticker. Uiteraard respecteren alle vrijwilligers de RIVM richtlijn om 1,5 meter afstand te houden. Doneren in de collectebus blijft natuurlijk mogelijk, maar nieuw dit jaar is doneren met de QR-code. Hiermee kunt u ook digitaal kleine bedragen betalen. De QR-code is te vinden is op de collectebus of op donatieflyers in de brievenbus.