Het voormalige Wilgenpark blijft met de realisatie van een pannakooi op het sportpark Den Elshof in blijvende herinnering. Foto: Theo Huijskes
Het voormalige Wilgenpark blijft met de realisatie van een pannakooi op het sportpark Den Elshof in blijvende herinnering. Foto: Theo Huijskes

S.V. Grol wil een deelbestuur ‘Gezondheid en Gedrag’!

Behandeling tijdens ALV op maandag 4 oktober aanstaande

Door Theo Huijskes

GROENLO - De algemene ledenvergadering van S.V. Grol, te houden in het Sportcafé van het sportpark Den Elshof, vindt plaats op maandag 4 oktober , aanvang: 20.00 uur. Voorafgaande aan de alv vindt buiten bij het monument ‘Bewogen staan wij stil’ een korte herdenking plaats, gewijd aan alle overleden leden van de club. Tijdens de alv zullen deze keer geen leden worden gehuldigd. Dit gaat dit jaar plaatsvinden op donderdag 4 november tijdens een speciale, in de locatie Brouwersnös te houden jubilarissenavond. Naast diverse mededelingen tijdens de alv, waarbij zal worden vermeld dat in verband met de coronacrisis de contributie bevroren blijft, zal er wel afscheid worden genomen van Grolman Bert Franssen, vele jaren actief bij ‘de Grol’ en dat onder andere in de functies van lid van het bestuur senioren en wedstrijdsecretaris.

Invoering deelbestuur ‘Gezondheid en Gedrag’
Een opmerkelijk voorstel, dat tijdens de alv aan de orde wordt gesteld, is de instelling van een extra deelbestuur ‘Gezondheid en Gedrag’. Volgens het algemeen bestuur van Grol zijn de huidige maatschappelijke ontwikkelingen de belangrijkste aanleiding om ook in de sport meer aandacht te hebben voor gezondheid en gedrag. Op dit moment krijgen deze aandachtsgebieden slechts verspreid aandacht bij de verschillende besturen. Omdat het bij het aspect gezondheid met name gaat om roken, alcohol, drugs, voeding, preventie en behandeling blessures, algemene lichamelijke conditie en dergelijke, wil men de alv een voordracht doen voor de instelling van een afzonderlijk deelbestuur. Bij het aspect gedrag gaat het vooral om discipline in en buiten het veld, mentale weerbaarheid, voorbeeldgedrag, belonen en straffen, kwetsbare mensen en dergelijke. De belangrijkheid van deze onderwerpen leidt tot veel aandacht en sturing en dat in samenwerking met de andere deelbesturen.

Aanleg ‘Nieuw Wilgenpark’ op Den Elshof
Als gevolg van de fusie tussen S.V. Grol en S.V. Grolse Boys is er in de financiële paragraaf van het fusievoorstel een bedrag opgenomen van 10 duizend euro voor de realisatie van een heuse pannakooi op het sportpark Den Elshof. Het is vervolgens de bedoeling dat aan deze aanvullende sportvoorziening de naam ‘Het Wilgenpark’, de naam van het voormalige Boys-complex, wordt toegekend. Voor de realisatie hiervan is een aparte werkgroep ingesteld met leden van Grolse Boys en Grol. Deze werkgroep zal tijdens de komende alv de variant presenteren, die naar de mening van deze groep de duidelijke voorkeur verdient. Om verschillende redenen, zoals de begrote investering, is ervoor gekozen om deze vorm van uitbreiding van het sportpark Den Elshof eerst aan de leden voor te leggen.