Amnesty international, afdeling Berkelland. Foto: PR
Amnesty international, afdeling Berkelland. Foto: PR

Vredesweek Amnesty International Berkelland

Vredesweek Amnesty International Berkelland

BERKELLAND - Amnesty International Berkelland vraagt aandacht voor de Vredesweek 2021, van 18 tot en met 26 september. 21 september is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale Dag van de Vrede. De werkgroep Amnesty International Berkelland heeft ruimte voor mensen die betrokken willen worden bij hun werkzaamheden.

Amnesty International Berkelland wil hier aandacht aan besteden door op 26 september de vredeskrant van PAX uit te delen in de Oude Mattheüs in Eibergen. Ook tijdens de dienst wordt aandacht besteed aan de Vredesweek. Tevens liggen de vredeskranten vanaf 18 september in de bibliotheken van de gemeente Berkelland.

PAX als grootste vredesorganisatie van Nederland werkt aan de bescherming van burgers tegen oorlogsgeweld, aan het beëindigen van gewapend geweld en het opbouwen van inclusieve vrede. Het thema van dit jaar is: Inclusief samenleven.
“Iedereen kent wel het gevoel er even niet bij te horen en te worden uitgesloten. Sommigen ervaren dat ze stelselmatig niet gehoord worden en dat ze geen onderdeel uitmaken van een groter geheel. Deze uitsluiting ligt diep verankerd in onze maatschappij. Er is pas sprake van vrede als er recht wordt gedaan aan iedereen.”

Amnesty strijdt ook voor de mensenrechten in onze wereld en streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke rechten heeft en in vrijheid kan leven. Ooit begon Amnesty met het strijden voor de rechten van politieke gevangenen. Het werkterrein is in de afgelopen vijftig jaar enorm uitgebreid: van de afschaffing van de doodstraf tot het opkomen voor de vrijheid van meningsuiting, en van het beschermen van de rechten van vluchtelingen tot het strijden tegen politiek geweld en vervolging. Amnesty International Berkelland doet dit elk jaar in december op de dag van de mensenrechten door de schrijfactie Write for Rights te organiseren.

Op de site van amnesty.nl en vredesweek.nl is meer te lezen over wat men allemaal bij deze organisatie kan doen. Meer voor meer info of aanmelden naar info@berkelland.amnesty.nl.