Van links naar rechts: Eric Boschker, Hans van Halm, Hugo Reijrink, Ben Hoijtink, Jos Froeling en Jos Penterman. Foto: Theo Huijskes

Van links naar rechts: Eric Boschker, Hans van Halm, Hugo Reijrink, Ben Hoijtink, Jos Froeling en Jos Penterman. Foto: Theo Huijskes

Pitch & Putt Groenlo floreert ondanks corona

Algemeen

Op naar het 12-jarig bestaan in 2022

Door Theo Huijskes

GROENLO - Dat de op De Blanckenborg gehuisveste Pitch & Putt-club slechts in beperkte mate de nadelen heeft ondervonden van de coronacrisis, werd afgelopen week duidelijk tijdens de afsluiting van de competitie 2021. Een afsluiting die na een avondje golfen werd ingevuld met een gezellig samenzijn, waarbij niet alleen diverse winnaars werden gehuldigd maar waarbij ook enkele, zich verdienstelijk gemaakt hebbende leden in de bloemetjes werden gezet. 

Leden komen uit Groenlo én omliggende plaatsen
Edwin Bomers, eigenaar van de golfaccommodatie, sprak lovende woorden over de wijze waarop de P&P-club van de faciliteiten gebruik maakt en de vereniging georganiseerd heeft. Tevens liet hij weten dat er in het kader van het 12-jarig bestaan van de club in 2022 een echt feestje zal worden gebouwd. Dit omdat het 10-jarig bestaan in 2020 niet gevierd kon worden. Vervolgens was het de WTC-commissie, bestaande uit Anette Wallerbos, Gerrie Huirne, Jeroen Joling en Nico Winkel, die nog eens memoreerde dat de club circa 70 enthousiaste golfers telt en dat er dit jaar circa 50 tot 65 personen aan de clubcompetitie hebben deelgenomen. Een geweldig resultaat en dat zeker afgezet tegen het coronajaar 2020, toen het aantal deelnemers bleef steken op 30 tot 35 personen. Daarnaast werd er stilgestaan bij het overlijden van een drietal trouwe leden, te weten Nico Wessels uit Lichtenvoorde, Bennie Overkamp uit Vragender en Jan Rondeel uit Groenlo. Afgaande op de woonplaatsen van de overledenen tevens het bewijs dat de Groenlose P&P-club niet alleen leden kent uit Groenlo zelf, maar tevens uit tal van omliggende plaatsen. Tenslotte werd vermeld dat de Rouwmaat Groep uit Groenlo als nieuwe sponsor is toegetreden en werd er met een bloemenhulde afscheid genomen van de leden Jan Arends, Jos Penterman en Nico Winkel, die gedurende de eerste tien jaar de club op sleeptouw hebben genomen, waarbij laatstgenoemde in de WTC-commissie is teruggekeerd voor hand- en spandiensten.

Uitslagen Pitch & Putt-competitie seizoen 2021
Met betrekking tot de uitverkiezing van de beste P&P-speler in het jaar 2021 was er geen discussie mogelijk. Gelet op de vele voortreffelijke klasseringen bij de verschillende onderdelen, werd dat met stip de 58-jarige Eric Boschker uit Harreveld.

Strokeplay, minst aantal slagen over de afgewerkte competitie-rondes: Eric Boschker 817; Hugo Reijrink 828; Jos Penterman 843; Eric Jan Doest 844 en Tonnie Theissen 846.

Stableford, hoogste aantal punten over de afgewerkte competitie-rondes: Ben Hoijtink 577; René Hoijtink 573; Eric Boschker 553; Jürgen Schott 542 en Hugo Reijrink 538.

Birdie-klassement: Eric Boschker 52; Hugo Reijrink 49; Jos Penterman 47; Eric Jan Doest 41en Jürgen Schott 41.

Ringer, klassement dat uitgaat van de laagste overall-score per hole per seizoen: Eric Boschker 35; Guus Lindner 37; Hugo Reijrink 37; Cor Migchielsen 38 en Eric Jan Doest 38.

HOI-compettie (Hole In One): Jos Froeling 2. Verder op plek 2 tot en met 8 met ieder één HIO: Tonny Groot Kormelink, Tonnie Theissen, Ton de Vries, Ed van der Vijgh, Gerrie Huirne, Martien Overkemping en Eric Boschker.