Vlnr: Sill Dibbets, Sterre Maas, Fleur Everink, Nina Everink en Kris Rewinkel. Foto: Theo Huijskes
Vlnr: Sill Dibbets, Sterre Maas, Fleur Everink, Nina Everink en Kris Rewinkel. Foto: Theo Huijskes

Groenlose Tennisclub blij met jeugdig talent

Sport

GROENLO - Het is 09.30 uur op zondagmorgen 31 oktober 2021. Op het Groenlose sportcomplex De Blanckenborg aan de Oude Winterswijkseweg heerst reeds een gezellige drukte. Terwijl binnen de schoonmaaksters nog bezig zijn om het horecagedeelte een beurt te geven, maken buiten liefhebbers van de tennissport hun opwachting. Onder hen het meisjesteam in de leeftijd van 13 tot 17 jaar van de Groenlose Tennis Club, dat dit jaar uitkomt in de landelijke hoofdklasse en mede daardoor alleen al vanwege het mogen uitkomen daarin voor een uitzonderlijke prestatie zorgt.

Door Theo Huijskes

Het betreft in dit geval Serious Tennis Business, waarbij de kleuren van GTC op de baan worden verdedigd door een vijftal sportieve meiden, te weten Sill Dibbets, Sterre Maas, Fleur Everink, Nina Everink en Kris Rewinkel. Jonge, talentvolle meiden die onderdeel uitmaken van de circa 550 leden tellende Groenlose Tennis Club. De Grolse tennisclub, die op De Blanckenborg de beschikking heeft over maar liefst tien banen voorzien van smashcourt, neemt met ruim twintig teams deel aan diverse tenniscompetities van de KNLTB.

Een terugblik vanaf zondag 26 september
Voor een terugblik op een vijftal wedstrijden gedurende de periode 26 september tot en met 31 oktober hierbij een bloemlezing van en over het betreffende damesteam.

“Wat was dat spannend op zondag 26 september: de eerste wedstrijd in de hoofdklasse. Oeps … dat is even andere koek, 0-6 aan de broek! Wat staat ons te wachten, hoe goed zijn wij, hoe sterk zijn zij, hoe kunnen wij ons eigen spel maken? Met tennistrainer Joël vooraf al een teamsessie aan gewijd om de verwachtingen te managen. En toen was de les en spirit: go for it, je hebt niets te verliezen, je staat daar toch maar mooi en het belangrijkste is dat je geniet, haal alles eruit en leer ervan! En dat is wat de meiden hebben gedaan. De eerste paar games door de zenuwen heenslaan en ritme vinden. Helaas voor de een (Kris Rewinkel) een mishit dag. De ander (Sterre Maas) knetterharde services en slagen incasseren. En de ‘jonkies’ (Nina Everink en Sill Dibbets) in hun singles knap de zenuwen de baas en mooi de eerste set gepakt. Dat helaas in de tweede set niet kunnen vasthouden - al was Nina heel dichtbij - en beide de supertie-break verloren. Gefrustreerd van de baan; zo graag willen winnen, boos op zichzelf, ‘onnodig’ laten liggen. Blijkt weer wat een mentaal spel tennis toch ook is. Gelukkig zijn daar je teamgenoten: een traan, een schouder, een grap, peptalk en (comfort)food. En weer door! De dubbels: allemaal iets losser, mooie rally’s, paar lekkere winners, toch weer een aantal games gepakt. Trotse ouders … eh moeders, oma’s en tantes langs de baan. Maar - met gevaar voor eigen leven (Fleur Everink en Sterre Maas) aan het net vanwege de snoeiharde ballen - was Enschede toch echt een maatje (ook figuurlijk) te groot; oprechte felicitaties voor hen. Een goede leerschool. Want beter worden, dat willen deze talenten. Beter verliezen in uitdagende partijen dan easy vele partijen winnen, zoals vorige jaren. Op naar Capelle aan de IJssel, later Roermond en nog drie thuiswedstrijden. Elke keer weer gaan voor de overwinning: spelen, leren, ontwikkelen en … veel lol hebben! 

Helaas is de najaars-competitie ten einde. Daarentegen gaan de landelijke toernooien gewoon door, meer wedstrijden spelen en nog beter worden. Om vervolgens weer te gaan knallen in de voorjaarscompetitie. Wij hopen jullie tegen die tijd dan ook in grote getalen langs de baan te zien om de meiden en alle andere teams aan te moedigen!”