Vrijwilligers van het Repair Café in Beltrum. Foto: PR
Vrijwilligers van het Repair Café in Beltrum. Foto: PR

Vliegende start met cheque van duizend euro

Geslaagde opening van Repair Café Beltrum

BELTRUM - In Kulturhus de Wanne in Beltrum is afgelopen zaterdag 30 oktober een nieuw Repair Café geopend. In samenwerking met Raad van Overleg Beltrum zijn er al verschillende ideeën ontplooid om het welzijn van Beltrummers nog meer te verbeteren en het dorp te verduurzamen. Het Repair Café is daar een mooi voorbeeld van: een groep van zo’n tien vrijwilligers stond klaar om apparaten, kleding, bestek, meubilair, speelgoed of wat dan ook, te repareren en zo een tweede of zelfs derde leven te schenken. 

Op die manier hoeft men het niet nieuw te kopen en kan het weer een tijdje mee. Hiermee hergebruiken ze in Beltrum materialen en dragen ze dus bij aan verduurzaming. Het Repair Café Beltrum is niet alleen om te repareren, maar ook om elkaar te ontmoeten en de talenten van eenieder te benutten, ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarom is dit initiatief dan ook hartelijk ontvangen en ondersteund door de Raad van Overleg Beltrum en de ruimte is beschikbaar gesteld door Stichting Kulturhus de Wanne. 

Cheque
Het Noaberfonds Beltrum heeft een mooie bijdrage gedaan om aan de eerste opstartkosten bij te dragen. Zij kwamen afgelopen zaterdag dan ook de bijbehorende cheque (van 1.000 euro) uitreiken. En onder de genodigden was ook een afvaardiging van Repair Café Groenlo, die Beltrum heeft voorzien van de nodige tips en trucs en succes kwamen wensen.

Na de taart voor genodigden, was het een komen en gaan van belangstellenden, die even een kijkje kwamen nemen. Onder het genot van een kopje koffie of thee en een versnapering, aangeboden door bakker Stroet, was het een gezellige inloopochtend. Dit keer is er nog niet veel gerepareerd, maar daar gaat in de komende maanden natuurlijk wel de aandacht op liggen.
Op zaterdag 13 en 27 november en 11 december dit jaar is het Repair Café in bedrijf, steeds van 10.00 tot 12.00 uur, vrije inloop in Kulturhus de Wanne in Beltrum. In 2022 is vanaf 22 januari elke zaterdag in de oneven weken het Repair Café geopend. Kom gerust een kijkje nemen of spullen brengen, die -wie weet- nog gerepareerd kunnen worden.

Een cheque van duizend euro voor het Repair Café vanuit het Noaberfonds, uitgereikt door Bart Ribbers aan initiatiefnemer Aloys Pape. Foto: PR