Ronald Nieuwenhuis is 50 jaar in dienst bij Grolsch. Foto: Ivo Tenten

Ronald Nieuwenhuis is 50 jaar in dienst bij Grolsch. Foto: Ivo Tenten

Ronald Nieuwenhuis 50 jaar in dienst bij ‘zijn’ Grolsch

Algemeen

GROENLO-BOEKELO - Op 3 november 1971 begon hij als 15-jarige jongen zijn lange carrière bij de Grolsch in Groenlo. 50 jaar later ontvangt Ronald Nieuwenhuis namens de directie van de Grolsch de ‘gouden halve liter’. Een symbool dat hoort bij een halve eeuw trouwe dienst. 

Vanwege de coronamaatregelen waren grote feestelijkheden bij de Grolsch niet mogelijk, dus kwamen drie afgevaardigden van de Grolsch ’s ochtends naar Ronalds thuis toe aan de Vrakkinkweg, waar ook zijn vrouw, dochters en schoonzonen aanwezig waren. Onder het genot van een kop koffie en Enschedees gebak werden oude verhalen opgehaald.

“Ik herinner me nog goed hoe ik samen met Frans de Groen senior in 1972 heel zorgvuldig de eerste halve liters inpakte voor export naar Amerika,” vertelt Ronald. “En hoe we vroeger de brouwketels in moesten om ze van binnen schoon te maken”. “De sfeer zoals die in Groenlo heerste vroeger is er nu niet meer in Enschede”, maar Ronald voelt zich ook in Enschede thuis.

Waar zijn voorgangers steevast stopten na 50 dienstjaren, weet Ronald nog niet van ophouden. “Ik heb het voornemen om de tweede helft van volgend jaar te gaan genieten van mijn pensioen, maar tot die tijd knallen we nog lekker door”. Het zou zo maar eens kunnen, dat Ronald straks de langst werkende medewerker bij de Grolsch ooit is. Of dat zo zou zijn, daar moesten de hoge heren van de Grolsch het antwoord op schuldig blijven.

Dezelfde middag werd Ronald nog wel om 14.00 uur verwacht bij de Grolsch, alwaar de brouwerij volledig werd stil gelegd, en alle medewerkers een erehaag vormden voor Ronald en zijn vrouw Marijke. De dag werd afgesloten met een buffetje aan de Vrakkinkweg met vrienden en familie. Een schitterende dag die past bij zo’n bijzonder jubileum.