Hoe houden we de Grolse kermis ook in de toekomst een feest voor iedereen? Foto: Henri Walterbos

Hoe houden we de Grolse kermis ook in de toekomst een feest voor iedereen? Foto: Henri Walterbos

Organisatie Grolse Kermis in gesprek met Grollenaren

Algemeen

8 december meepraatavond in de Mattelier

Door Henri Walterbos

GROENLO - In de kermisloze maand augustus schreef de Stichting Grolse Kermis (SGK) een enquête uit om erachter te komen hoe de Grolse kermis leeft onder de Grolse bevolking. Is men tevreden, zijn er wensen of andere ideeën wellicht. Alles in het belang van de toekomst en continuering van de Grolse kermis. Inmiddels heeft de werkgroep, bestaande uit leden buiten de SGK, Nicole Damman, Nora Overbekking en Mark Reinders, de uitkomsten geïnventariseerd, in kaart gebracht en aangeboden aan het bestuur van de SGK.

Op 8 december wil SGK de uitkomsten delen met de Grollenaren en hierover met hen in gesprek gaan. “De Grolse Kermis is een feest voor iedereen. Om dat in de toekomst zo te houden is een enquête uitgezet. De enquête is meer dan 200 keer ingevuld. Daar zijn we blij mee. Daar willen we iedereen hartelijk voor bedanken. Uit de ingevulde enquêtes hebben we een aantal speerpunten gehaald die de Grolse bevolking belangrijk vindt,” zo laat voorzitter SGK Raymond Frank weten. Deze speerpunten zijn programmering Grolse Kermis, samenwerking festiviteiten binnenstad, muziekinvulling en aankleding terrein. “Met die punten willen we aan de slag, maar daarvoor is het wel nodig om daar dieper in te duiken. Dat doen we doormiddel van het organiseren van een meepraatavond in de Mattelier. Onder leiding van de werkgroep gaan we in groepjes met elkaar in gesprek om de ideeën en wensen van de Grollenaren te bespreken met elkaar. De avond staat open voor iedereen die daarover mee wil praten.” De resultaten van de enquête en de uitkomsten van de meepraatavond zullen verder uitgewerkt worden. “We verwachten dat we voorjaar 2022 kunnen communiceren hoe we met de uitkomsten omgaan.” 

De meepraatavond in de Mattelier op 8 december begint om 19.30 uur en zal tot ongeveer 21.30 uur duren. Aanmelden hiervoor kan tot 26 november via grolsekermis@outlook.com. “Mensen die in de enquête aangegeven hebben dat we met hen contact op mogen nemen, zij krijgen een persoonlijke uitnodiging.”