De route van de Pepernotenparade.
De route van de Pepernotenparade.

Pepernotenparade trekt zaterdag door Groenlo

Algemeen

GROENLO - De intocht van Sinterklaas zoals die al jaren wordt gehouden, dus inclusief een gezellig feest voor alle kinderen bij City Lido, gaat dit jaar niet door. Maar Scouting Groenlo, die de praktische uitvoering verzorgt voor het GOV, is niet voor een gat te vangen. Op zaterdag 13 november wordt er een supergave Pepernotenparade gehouden voor alle kinderen van Groenlo en omgeving.

Doorstroom-evenement
Anne Wieriks van de Sinterklaascommissie van Scouting Groenlo vertelt: “We willen natuurlijk heel graag iets organiseren voor de kinderen maar een echte intocht wordt gezien als een evenement. Dat betekent dat we dan met een QR-code moeten werken en dat willen we niet. We willen namelijk niemand uitsluiten. Daarom kiezen we dit jaar voor een andere opzet zodat het een zogenaamd doorstroom-evenement wordt.”

Er is een speciale route uitgezet door de stad waar de kinderen en hun ouders kunnen gaan staan om Sinterklaas en zijn pieten welkom te heten. De start van de tocht van de Goedheiligman is om 15:30 uur. “We vragen de mensen wel om langs de route ook afstand van elkaar te houden. De kinderen krijgen wel de mogelijkheid om tekeningen en verlanglijstjes aan de Sint te geven en uiteraard zullen de roetveegpieten ook pepernoten uitdelen.”

Bijzondere onderdelen
De Pepernotenparade wordt een hele bijzondere parade waarin veel organisaties in Groenlo hun medewerking aan verlenen. Zo zal onder andere het Marveldtreintje deel uitmaken van de parade. Ook is er een brandweerwagen, kickbikes, eenwielers en een trekker met een heuse DJ doen mee in de stoet. De Sint zelf wordt vervoerd in een mooie cabrio. Muziekvereniging Groenlo en Rap en Snel werken ook mee aan de parade. “We hopen dat alle kinderen van Groenlo gaan kijken!”, zo zegt Anne.

Scouting Groenlo organiseert in de Sinterklaastijd ook huisbezoeken van de Sint en zijn pieten. Voor meer informatie of een boeking kunt u een e-mail sturen naar sinterklaasgroenlo@gmail.com. 

Dit jaar geen traditionele Grolse Sinterklaasintocht over de stadsgracht maar een Pepernotenparade. foto: Kyra Broshuis/archief Achterhoek Nieuws