Bloedsuiker meten door middel van een vingerprik. Foto: PR
Bloedsuiker meten door middel van een vingerprik. Foto: PR

Infobijeenkomst ‘Leven met diabetes’

LICHTENVOORDE - Op maandagochtend 22 november om 10.00 uur, wordt er in de Bibliotheek Lichtenvoorde een informatiebijeenkomst georganiseerd rondom het thema ‘diabetes’. Deze lezing is gratis te bezoeken, maar aanmelden is noodzakelijk. Opgave is mogelijk via de website van de Bibliotheek, in de Bibliotheek Lichtenvoorde of via 088-006 2929.

Leven met diabetes
Steeds meer mensen krijgen te maken met diabetes. Het leven met de ziekte, het eigen aandeel in de zorg en het organiseren van zorg- en hulpbronnen vraagt veel van diabetespatiënten. Deze lezing is een mini-opleiding in het ziektebeeld en biedt vooral praktische handvatten om de kwaliteit van leven met diabetes te verbeteren.

Gesproken wordt o.a. over: wat is diabetes en hoe is de behandeling, welke typen diabetes zijn er en wat kun je zelf doen en wat voor invloed heeft diabetes op je leven. Uiteraard is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen. De lezing wordt verzorgd door Remedica. Remedica verzorgt in samenwerking met zorgverleners patiëntenlezingen, waarbij op een laagdrempelige en begrijpelijke wijze uitleg wordt gegeven.