Schaatsen op de kunstijsbaan. Foto: Ondernemersfonds Lichtenvoorde

Schaatsen op de kunstijsbaan. Foto: Ondernemersfonds Lichtenvoorde

Ondernemersfonds Lichtenvoorde pakt uit in aanloop naar feestdagen

Krasloten-actie, meer prijzen en gespreid winkelen met elke zondag open

LICHTENVOORDE – Vanaf maandag 22 november kan het winkelende publiek bij ruim vijftig Lichtenvoordse ondernemers bij elk besteed bedrag van 10 euro een kraslot ontvangen voor lokale prijzen. Dat houdt in dat winnaars Lichtenvoordse cadeaubonnen kunnen winnen. Die zijn te besteden bij de Lichtenvoordse ondernemers van winkels, salons en horeca, dit om tijdens de feestmaanden het lokaal kopen te belonen. Tot en met 24 december loopt deze kraslotenactie. Het Ondernemersfonds geeft 250 Lichtenvoordse cadeaubonnen weg oplopend tot twee hoofdprijzen van 250 euro elk.

Decemberzondagen open
“Vorig jaar -tijdens de lockdown- hebben we veel positieve reacties van mensen ontvangen voor de kraslotenactie. Daarbij lieten winkeliers met behulp van de kraslotenactie zien, dat ze hun diensten ondanks alle beperkingen bleven aanbieden. En het leuke aan de kraslotenactie is dat je direct weet of je een prijs hebt of niet”, aldus Ondernemersfonds Lichtenvoorde. Deze som van redenen vormt voor de organiserende winkeliers en horeca een extra reden om de kraslotenactie opnieuw te organiseren.

In december doen ondernemers hun deuren extra open op de zondagen tot aan Kerstmis. “Dit geeft extra winkelplezier nu de koopavonden weer vervallen en bovendien kunnen we samen consumenten meer veiligheid bieden door meer uren open te gaan.” Op de zondagen staat de consument leuke verrassingen te verwachten. Dit alleen al om alvast een beetje ‘winter’ en ‘feest’ te kunnen beleven.

Let it snow
Winkelen in Lichtenvoorde doet al winters aan. De centrumstraten zijn het toneel van guirlandes, verlichte takken in de bomen en gezellige binnenterrassen bij de horeca. Zij hebben hun dinertijden vervroegd voor hun borrel- en menukaarten. Het duurt niet lang meer of de grote kerstboom op de Markt wordt opgetuigd. Helaas heeft het organiserende Ondernemersfonds de kerstmarkt met gezellige kraampjes van Let It Snow op zondag 12 december moeten cancelen. Wel zorgen ondernemers voor andere verrassende activiteiten in het centrum. Wat dat betreft hoeft Let it Snow aan niemand voorbij te gaan. Kijken, kopen, kopje koffie en een glühweintje…. Binnen de geldende maatregelen rond corona zijn andere dingen mogelijk.

Kinderacties
December staat voor tal van verrassingen met schoentjes, pepernoten en chocolade bij een bezoek aan de winkels en de horeca. Voor kinderen staat er daarna een actie met winterkleurplaten in januari op de agenda. Houd hierover de social mediakanalen van Lichtenvoorde.nl in de gaten want deze actie krijgt een groots karakter.