Op de Markt in Lichtenvoorde waren honderden mensen en een aantal tractoren verzameld. Foto: Annekée Cuppers

Op de Markt in Lichtenvoorde waren honderden mensen en een aantal tractoren verzameld. Foto: Annekée Cuppers

Bezorgde burgers op de been voor vrijheid en verbinding

LICHTENVOORDE - Ruim 300 mensen uit Lichtenvoorde en omgeving waren donderdag 12 januari op de Markt in Lichtenvoorde bijeengekomen voor een zogeheten fakkeltocht voor vrijheid en verbinding. Onder begeleiding van zo'n 20 tractors maakten zij een wandeling door Lichtenvoorde. Een officiële organisatie kwam er niet aan te pas, deelnemers deden mee op persoonlijke titel naar aanleiding van een oproep op social media. 

De groep bestond uit inwoners uit diverse dorpen in Oost Gelre maar ook leden van Wakker Aalten, 'de groep uit Borculo' en mensen uit Ruurlo zijn deze avond aanwezig. Er was zelfs een delegatie vanuit Duitsland gekomen die hun steun wilden betuigen. Voor sommigen was het de eerste keer dat zij zichtbaar uitdragen niet langer achter het coronabeleid te staan, anderen strijden al langer tegen de maatregelen. 

De tocht, die door de gemeente werd beschouwd als demonstratie, verliep volgens de handhavers 'gemoedelijk'.

In verband met de vele reacties op social media op dit artikel op de website van de Groenlose Gids, plaatsen wij hier een kort verslag van deze tocht in Lichtenvoorde. De volledige versie is te lezen in de Elna van deze week en op www.elna.nl. Zie ook het redactionele commentaar op deze pagina en de ingezonden brief onder het gemeentenieuws op pagina 19.

Foto: Annekée Cuppers
Foto: Annekée Cuppers
Foto: Annekée Cuppers