Gerard Slotman, voorzitter van de St. Ludgergroep, neemt de cheque in ontvangst.

Gerard Slotman, voorzitter van de St. Ludgergroep, neemt de cheque in ontvangst.

20 duizend euro voor nieuwbouw Scoutingterrein

Maatschappij

Sint Ludgergroep krijgt flinke bijdrage uit Rabo Coöperatiefonds

Door Theo Huijskes

GROENLO - “Een cheque te mogen ontvangen met een waarde van maar liefst 20 duizend euro, maak je niet iedere dag mee. Wij zijn daarom enorm blij met dit mooie financiële gebaar van de Rabobank. Een prachtige bijdrage, die hopelijk tot gevolg heeft dat er zo spoedig mogelijk kan worden begonnen met de nieuwbouw van de accommodatie ten behoeve van de St. Ludgergroep.” Aldus voorzitter Gerard Slotman van de stichting St. Ludgergroep, die de accommodatie verhuurt aan Scouting Groenlo, die samen met penningmeester Jan Hartman de cheque kreeg aangeboden.

De Rabobank is een coöperatie en keert daarom een deel van haar winst uit aan projecten die het culturele en maatschappelijke leven in het eigen werkgebied versterken. Het is daarbij uiteindelijk de themagroep Coöperatiefonds die bepaalt welke aanvragen worden gehonoreerd. De toekenning van een financiële tegemoetkoming ter hoogte van 20 duizend euro mag hierbij als uitzonderlijk worden aangemerkt.

Nieuwbouw in het teken van het groene, historische karakter van Groenlo
De St. Ludgergroep, eigenaar van het aan de Gasthuisstraat in Groenlo en dat aan de oever van de Grolse stadsgracht gelegen terrein en gebouwen, is voornemens om de oude houten barak in te wisselen voor een nieuw, in de huidige tijd passend gebouw. Gerard Slotman: “Het wordt een bijzonder gebouw. De aarden wal aan de binnenzijde van de gracht wordt mede daarom met ongeveer veertig meter verlengd. Daaronder worden nieuwe ruimtes ten behoeve van Scouting Groenlo gecreëerd. Wij als bestuur hebben samen met de gemeente Oost Gelre alsmede architect Herman van der Heijden een nieuw gebouw ontworpen, dat helemaal in de desbetreffende omgeving past en daarbij in het bijzonder eer doet aan het groene historische karakter van Groenlo.”

Te hopen dat de gemeente binnenkort de vergunning gaat afgeven
In het verlengde daarvan zijn Slotman en Hartman blij dat het project helemaal voldoet aan de doelstellingen van het RABO Coöperatiefonds en dat zij als gevolg daarvan - en dat in het hoofdkwartier van Scouting Groenlo - de cheque hebben mogen ontvangen uit handen van René Domhof van de Rabobank en Marit Heuzinkveld van het RABO Coöperatiefonds.
“Het is nu te hopen dat de gemeente Oost Gelre binnenkort de vergunning gaat afgeven, zodat de bouw kan beginnen. Immers dan kan de hoofdgebruiker, te weten de nog steeds bloeiende Scouting Groenlo met een achterban van 300 leden en 80 vrijwilligers, haar intrek nemen in een in alle opzichten goed geoutilleerd, in de huidige tijd passend gebouw.”