Grolse handbalsters delen de punten in Borne

HV Grol - Borhave 2 (10-13) 21-21

GROENLO/BORNE - Zaterdagavond speelde dames 1 van handbalvereniging Grol uit tegen Borhave 2 uit Borne. Na drie weken trainen werd de competitie hervat met een thuiswedstrijd. Het werd een puntendeling

De dames waren uiterst gemotiveerd om de goede lijn van de laatste wedstrijden voor de lockdown voort te zetten. Beide teams deden weinig voor elkaar onder in de eerste helft, tot een stand van 10-10 hielden ze elkaar in evenwicht. Verdedigend had HV Grol het op de eerste tien minuten na goed op orde. Er werd soms te gehaast gespeeld waardoor er onnodig balverlies werd geleden, het team wilde te graag. Een domper was het uitvallen van Lis met een zware blessure. Net voor rust was Grol niet attent genoeg in de verdediging, hiervan profiteerde Borhave en de thuisploeg nam zodoende een voorsprong van 10-13, de ruststand.
In de rust werd afgesproken om verdedigend attenter te zijn en aanvallend slagvaardiger, want de kansen waren er wel, en: erin blijven geloven. Toch was het Borhave dat beter uit de startblokken kwam in de tweede helft en de voorsprong vergrootte tot 11-16. Hierna ging de knop om bij HV Grol. Verdedigend, met een uitstekend keepende Kim in het doel, kregen de dames steeds beter vat op de aanval van Borhave, terwijl aanvallend Marijn het vizier op scherp had staan (negen doelpunten). Het hele team bleef erin geloven en knokte voor een goed resultaat. Het vrij talrijk opgekomen publiek werd getrakteerd op een meer spannende dan technische wedstrijd met een bloedstollend einde. Langzaam kwam Grol dichterbij en vlak voor tijd was de stand gelijk getrokken 20-20. In de slotfase gingen beide teams voor de winst. HV Grol nam na lange tijd een voorsprong (21-20), Borhave kwam echter weer langszij (21-21). In de laatste minuut speelde Grol de aanval uitstekend uit waarin een doelpoging werd omgezet in een strafworp. Vijf seconden voor tijd lag de onverwachte winst voor het grijpen, maar de strafworp verdween helaas via de keepster en de paal niet in het doel.
Een punt werd dus overgehouden aan dit spannende duel waar echt alles in zat. Achteraf voelde het voor de Grolsen als een grote beloning en het was ook knap om uit een bijna uitzichtloze situatie terug te komen tot dit resultaat.

Wanneer de volgende wedstrijd wordt gespeeld is, afhankelijk van wat het NHV (Nederlands Handbal Verbond) hierover besluit; afgelaste wedstrijden worden weer ingelast maar op dit moment is nog niet bekend wanneer.