Burgemeester Annette Bronsvoort bij de aftrap van 'Spiegelingen', november 2019. Foto: Henri Walterbos

Burgemeester Annette Bronsvoort bij de aftrap van 'Spiegelingen', november 2019. Foto: Henri Walterbos

‘Spiegelingen’ op zoek naar instrumentalisten en mannelijke toneelspelers

OOST GELRE - Groots werd het aangekondigd twee en een half jaar geleden: ‘Spiegelingen’. Een grootse productie in het kader van 75 jaar vrijheid na de Duitse bezetting. Vanwege corona kon het twee jaar achter elkaar niet doorgaan. Gezien het belang van de productie en de grootte ervan werd het spektakel wederom uitgesteld in plaats van afgeblazen. De uitvoeringen vinden nu plaats op zaterdag 7 en zondag 8 mei in de Hamalandhal in Lichtenvoorde. Aanstaand weekend is de aftrap voor de acteurs. Anne-Marie Wassink ziet ernaar uit. “’Spiegelingen’ gaat dan nu eindelijk van start. We hebben goede hoop dat het dit jaar wel door kan gaan. Drie maal is scheepsrecht zullen we maar zeggen.” Er zijn nog wel enkele mannelijke acteurs en enkele blaasinstrumentalisten nodig.

Door Henri Walterbos

‘Spiegelingen’ is geschreven door Theo Soontiëns en gebaseerd op waar gebeurde oorlogsverhalen uit de gemeente Oost Gelre. Het spektakel staat bol van spel, dans, zang, een heus orkest en beelden. De rollen worden ingevuld door lokaal talent uit de gehele gemeente, oud en jong, waaronder de Musicalfabriek uit Groenlo. “Met elkaar wordt de prachtige boodschap van 75 jaar vrijheid uitgedragen.”

Door omstandigheden hebben een paar deelnemers af moeten zeggen, wat inhoudt dat de spelleiders op zoek zijn naar enkele mannelijke spelers vanaf 16 jaar. “Toneelervaring is niet per se nodig”, laat Anne-Marie weten. “Iedereen is van harte welkom! Het zijn kleine rollen met weinig tekst. Repetities vinden plaats in een aantal weekenden, in de periode vanaf half maart. Het betreft hier vooral deelrepetities, wat inhoudt dat je repeteert in de scène waar je inzit, dus niet de gehele dag kwijt bent. Het geheel staat onder leiding van professioneel regisseur Stan Geurts.”

Muziekcoördinator Paul Vallenduuk is voor het orkest om dezelfde redenen op zoek naar enkele instrumentalisten, te weten bespelers van trompet, klarinet, fagot en hoorn. Spelers kunnen zich, bij voorkeur via app, aanmelden bij Anne- Marie Wassink: 06-28143322. Instrumentalisten kunnen zich aanmelden bij Paul Vallenduuk: 06-82180508.