Ernstig

Er schijnt in het buitengebied van Lichtenvoorde (maar niet in het binnengebied van de hoofdkern) toch carnaval gevierd te gaan worden. In kerkstad Groenlo zijn vergevorderde plannen om het demissionaire prinsenpaar daar eindelijk te gaan vervangen.

Carnavalsoptochten zitten er dit jaar niet in, we moeten het ook in Oost Gelre doen met de fakkeloptochten die her en der in de gemeente gehouden worden. Met verbindende loopgroepen en überpotente trekkers die zich verzetten tegen het systeem, zoals dat oorspronkelijk ook hoorde met carnaval.

De nieuwe minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport - Ernst Kuipers - is alvast begonnen met een alternatief voor de ontbrekende buutavonden, en wel met een wereldgrap. Hij stelde serieus voor dat alle carnavalsvierders een recente negatieve coronatest zouden moeten kunnen tonen - gevaccineerd of niet, hersteld of niet - voordat ze zich in de polonaises en op de lippen van de eveneens aangeschoten buurvrouw zouden kunnen storten. Het zogenaamde 1G-beleid.

Hij heeft deze carnavaleske keutel weer vrij snel ingetrokken. Dit was zelfs voor de rest van het kabinetsraad van 11 plus blijkbaar te wereldvreemd.

Ik vraag me ernstig af hoe zo'n voorstel tot stand komt. Kijk je dan op vrijdagmiddag door het half openstaande Haagse bloemetjesgordijn naar de ondergaande zon boven Scheveningen, terwijl er drie ambtenaren en een paard op de gang op je staan te wachten om nog even een kruukse van verdienste te drinken in de Nieuwspoort?

Ik kom d'r niet uit, maar ik ga er wel naar toe, wel verkleed maar niet getest.