Landelijke straatcompetitie klootschieten nadert climax

RUURLO/ZWOLLE - Het wordt spannend met nog maar twee wedstrijden te gaan in de landelijke straatcompetitie klootschieten. Er zijn vier teams die aanspraak maken op de landelijke titel. Onder hen de mannen van klootschietvereniging Zwolle uit Groenlo die met 61 punten koploper zijn, samen met Ons Streven uit Tilligte. 

Een nieuw en mooi parkoers in Zwolle volgens de mannen van KV ‘t  Broek uit Ruurlo. Brede wegen werden afgewisseld met smalle en er was ook afwisseling tussen ruw en glad asfalt. Een gedeelte loopt over de Ottershagenweg die zaterdag nog gebruikt werd voor de selectiewedstrijden voor de Europese kampioenschappen 2022.
’t Broek speelde ditmaal tegen Beuningen 2 en mocht als eerste weg. Met een formidabel afschot werd meteen winst gepakt. Ook het vervolg ging goed en met inzet van reserve Herbert Lammertink werd een mooie voorsprong opgebouwd. Helaas ging het in het middengedeelte wat minder en de voorsprong werd bijna uit handen gegeven. Beide ploegen noteerden 57 schoten maar de mannen uit Ruurlo finishten met 153 meter over de streep tegenover 64 meter van Beuningen 2. ’t Broek werd negende en Beuningen 2 tiende in deze competitieronde.
Zwolle werd derde bij deze vijfde landelijke straatwedstrijd maar komt toch op gelijke hoogte met Tilligte. De thuisploeg liet namelijk kostbare punten liggen door als zesde te eindigen. Beuningen werd met 49 schoten tweede net achter Mander dat ook met 49 schoten finishte. Deze vier ploegen lijken ook in aanmerking te komen voor de titel. ’t Broek is een plaatsje gezakt en staat nu achtste in het tussenklassement. De verschillen zijn minimaal met zowel De Brink, Lattrop Brecklenkamp als Beuningen 2.
De volgende landelijke straatwedstrijd is op 13 maart. Deze zal plaatsvinden in Mander bij afdeling Noord Twente van de Nederlandse Klootschieters Bond (NKB).