Van links naar rechts Patrick Pos, Christof Elsinghorst en Tim Ebbers.

Van links naar rechts Patrick Pos, Christof Elsinghorst en Tim Ebbers.

Henri Walterbos

Campagnelied ‘Wi-j bunt Grolsen’ lied van verbinding

Cultuur

‘Het lied onderstreept de Grolsen als krachtige en sterke mensen die elkaar iets te bieden hebben’

Door Henri Walterbos

GROENLO - Geen Tröntjesfestival afgelopen jaar vanwege de omstandigheden van dat moment, maar Drie Dolle Dagen Grolse carnaval zonder campagnelied is natuurlijk ondenkbaar. Sinds de oprichting in 1963 is dit al het geval. In nauw overleg tussen bestuur en organisatie van het Tröntjesfestival werd in de zomer al besloten het liedjesfestijn, waarbij Grolse componisten en tekstschrijvers hun liefde voor hun Grolle en zijn inwoners uiten in fraaie Grolse liederen, te cancelen en zij nog een jaar door konden blijven broeden op hun nieuwe lofzangen.

Er werd in overleg tussen organisatie en bestuur overeengekomen, op voorspraak van Vorst Miquel Porskamp, de campagne 2021/2022 voor één lied te gaan dat dienst zou doen als campagnelied, in welke vorm de campagne dan ook zou plaatsvinden. Het lied zou door de organisatie zelf verzorgd worden. Patrick Pos schreef het fraaie ‘Wi-j bunt Grolsen’. “Het lied is vooral bedoeld als een stukje verbinding naar elkaar toe,” vertelt Patrick in de studio van IetsAnders.nl van Christof Elsinghorst, tussen de opnames door. “We kunnen elkaar vinden in het bourgondische, bij de sporten, bij de evenementen en zelfs bij onze buren. Het lied onderstreept de Grolsen als krachtige en sterke mensen die elkaar iets te bieden hebben. Combineer je dit met een biertje erbij, dan heb je feest. Daarnaast staat het ook even stil bij wie er niet meer zijn en dat we daaraan blijven denken.” Patrick zingt het lied zelf, op zang en muzikaal bijgestaan door Tim Ebbers, Noël Versteegen – Ebbers en Christof Elsinghorst het lied afgelopen week opnam en produceerde in zijn studio.

Het lied zorgde op de 11de van de 11de bij de presentatie direct al voor het door Miquel Porskamp beoogde ‘USA for Africa’ gevoel. Er werd direct al mee gezwaaid en heen en weer geshunkeld. Het lied zal zondagmorgen in een vol City Lido live gebracht worden tijdens het Prinsenbal. Bekijk hieronder de clip. Het nummer is ook te beluisteren via Spotify.