Een mooie tweede plek voor Fiep (links) en Else op de Dance Waves Competition in Oosterhout. Foto: Penta

Een mooie tweede plek voor Fiep (links) en Else op de Dance Waves Competition in Oosterhout. Foto: Penta

Fiep en Else behalen tweede plaats Dance Waves Competition

Sport

WINTERSWIJK - De hip-hop teams van de dansafdeling van Penta Winterswijk, Penta Dance Department uit Winterswijk deden voor het eerst mee met Dance Waves Competition. Dit is een hele grote organisatie uit België die is overkomen waaien naar Nederland. Vanuit Winterswijk moesten de teams afreizen naar Oosterhout (Noord Brabant). Bij deze organisatie zijn geen verschillende niveaus, alleen maar leeftijdscategorieën. Ook was dit de eerste live wedstrijd in twee jaar tijd. Extra spannend dus. Fiep en Else deden als duo mee en wonnen een tweede plek. Bij de improvisatieronde voor kids won Else Brandt de eerste prijs. Fiep Harbers werd in een iets oudere categorie (juniors) tweede bij de impro. 

Het jongste team van Penta Winterswijk, Funky Habits, pakten ook een tweede plaats. Een hele goede start van de dag. The Future uit Groenlo hebben erg goed gedanst. Zo hebben wij ze nog niet eerder gezien. Helaas geen podiumplaats, maar wel een act om trots op te zijn. Hetzelfde geldt voor Vanilla Funk; heel goed gedanst met veel energie en uitstraling, maar net niet genoeg voor een podiumplek. Vanilla Fresh was voor het eerst dit seizoen met een compleet team na alle quarantaineregels. Dit pakte goed uit en zij werden derde bij de junioren (14 jaar). 

Als laatste mocht Not Your Average bij de adults het podium op. Het niveau was hoog in deze categorie, maar Not Your Average danste als nooit tevoren wat resulteerde in een eerste plaats. Al met al een hele goede dag voor Penta Winterswijk in Oosterhout.