Aanvoerder Mart Willemsen van Grol mag namens zijn team de prijs ‘Sportteam van het jaar’ in ontvangst nemen. Foto: Theo Huijskes
Aanvoerder Mart Willemsen van Grol mag namens zijn team de prijs ‘Sportteam van het jaar’ in ontvangst nemen. Foto: Theo Huijskes

Daan Rots sporter van het jaar 2020-2021 in Oost Gelre

Sport

Uitverkoren sporttalent is Zoë van Gessel (8 jaar)

Door Theo Huijskes

OOST GELRE - Afgelopen woensdag vond er onder fraaie weersomstandigheden in hartje Lichtenvoorde een geslaagde gemeentelijke sportverkiezing plaats in Oost Gelre. Het sportspektakel dat al sinds 2006 door Comité Orange Lichtenvoorde in de huidige opzet georganiseerd wordt, trok veel bekijks. Op het grote podium was het wethouder sportzaken Bart Porskamp van de gemeente Oost Gelre, die de verschillende prijzen uitreikte. Daarnaast was gastspreker Domien Esselink uit Winterswijk van de partij om de presentatie en de nodige interviews voor zijn rekening te nemen. Aangevuld met muziek en zang en een swingend optreden van de dansgroep MOTIV Dance, kreeg het publiek een geslaagd programmaonderdeel van Koningsdag 2022 voorgeschoteld.

Van Sporttalent en Bijzondere Sporter tot Vrijwilliger
De strijd om de titel ‘Sporttalent’ ging deze keer tussen BMX-talent Zoë van Gessel (8 jaar) en paardensportcrack Vycho Lurvink (11 jaar). Het was hierbij eerstgenoemde, die deze eretitel voor zich opeiste en daarnaast ook nog eens winnaar werd van de publieksprijs, maar waarbij de complimenten voor de geleverde sportprestaties van de sportieve Vycho Lurvink bij onder andere Ponyclub PSV in Den Bosch zeker niet onvermeld bleven.

Een bijzonder, zij het vermakelijk onderdeel van het programma betrof de uitverkiezing van de meest bijzondere sporter(s). Deze prijs ging naar het vierde seniorenteam van de voetbalvereniging KSV uit Vragender. Een team dat uitkomt in de kelder van het amateurvoetbal, in dit geval de laagste klasse die de KNVB kent. Daarin zorgt KSV 4, waarvan de spelers op de zondagmorgen van bed gelicht moeten worden om enigszins op tijd aan de aftrap te staan, op de eerste plaats voor veel gezelligheid. En dit met het gevolg dat meer dan honderd tegendoelpunten in de competitie geen zeldzaamheid betekent.

Een bijzonder onderdeel betrof ook de toekenning van de gebruikelijke vrijwilligersonderscheiding. Een onderscheiding die deze keer niet aan individuele personen werd uitgereikt, maar ten deel viel aan het totale vrijwilligersbolwerk binnen één en dezelfde vereniging. In dit geval de volleybalclub Longa ’59, waarvan voorzitter Marian Hagen afgelopen woensdag de prijs in ontvangst nam.

Drietal voetbaltalenten in Oost Gelre 
De bekendmaking van de sporter van het jaar 2020-2021 ging gepaard met de aanwezigheid van een bijzonder unicum. Het waren deze keer namelijk een drietal voetbaltalenten die om de hoogste eer streden. In dit geval ook nog eens netjes verdeeld over de gemeente, te weten Daan Rots (van Grol naar FC Twente), Devin Haen (van RKZVC naar De Graafschap) en Sten Kremers (van Longa ’30 naar Ajax). Een bewijs dat Oost Gelre een voetbalgemeente is, waarbinnen nog steeds zes amateurverenigingen de zaakjes uitstekend voor elkaar hebben. Van het drietal was alleen Sten Kremers aanwezig. Daan Rots is herstellende van een enkelblessure, als gevolg waarvan hij voor de rest van het seizoen bij FC Twente niet meer in actie komt, en Devin Haen moest op het moment van de prijsuitreiking op het trainingsveld in Doetinchem verschijnen. Werden de honneurs van Daan waargenomen door broer Tiem, die inmiddels een glansrol vervult in de hoofdmacht van Grol, de vertegenwoordiging van Devin werd ingevuld door moeder Rian. Maar van hen was het Tiem Rots, die de hoofdprijs ‘Sporter van het jaar’ voor zijn broer in ontvangst mocht nemen. Deze prijs kreeg een extra blauw-wit karakter toen bekend werd dat de hoofdmacht van Grol onder aanvoering van hoofdtrainer William Krabbenborg en aanvoerder Mart Willemsen ook nog eens in de schijnwerpers werd gezegd als ‘Sportteam van het jaar’.

Voorzitter Marian Hagen neemt namens volleybalclub Longa ’59 de vrijwilligersprijs in ontvangst. Foto: Theo Huijskes
De dansgroep MOTIV Dance zorgde voor de invulling van het voorprogramma. Foto: Theo Huijskes