4/5 mei vieringen in Beltrum

BELTRUM -  Op 4 mei vindt in Beltrum de Dodenherdenking plaats bij het oorlogsmonument op het Mariaplein. Daarbij wordt ook stilgestaan bij de strijd in de Oekraïne. Muziekvereniging Concordia geeft in het kader van haar 100-jarig bestaan een mini-concert en er worden diverse kransen gelegd. Daarnaast verzorgt de 4/5 mei commissie Beltrum van 9 tot en met 12 mei twee exposities in de Onze Lieve Vrouw ten Hemelopnemingkerk.

De exposities 'Kind van de Vrijheid' en 'Sporen van de Vrijheid' zijn gratis te bezoeken tijdens openingsuren (13.30 tot 16.00 uur). Persoonlijke verhalen van toen worden verbonden met verhalen van nu. Het zijn verhalen van mensen die zelf hebben ervaren dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Vanwege de schoolvakantie heeft men gemeend deze expositie een week na 4/5 mei naar Beltrum te halen. De commissie hoopt op veel belangstelling.

Woensdag 11 mei worden alle schoolkinderen en de bewoners van Hassinkhof getrakteerd op een vrijheidsgebakje. Voor de kinderen, bewoners Hassinkhof en bezoekers van de exposities is er ook een appel (Appeltjes van Oranje).