Bridgeclub Groenlo

GROENLO - Dinsdag 19 april was de laatste avond dat er nog een competitie-avond op het programma stond. Daarmee werd het bridgeseizoen 2021-2022 afgesloten. Omdat DSB 40 jaar bestond werd er op zaterdag 23 april een feestelijke bridgemiddag georganiseerd. Er werd gebridged, naar een conferencier geluisterd en tot slot was er een feestelijk koud en warm buffet in De Mattelier. Er werd zelfs voorgesteld om elk bridgeseizoen op deze manier af te sluiten.

Het bridgen was deze middag individueel. Elke ronde met een andere partner. Dat viel bij de meeste leden erg in de smaak. Er werd in 4 lijnen gespeeld met een individuele uitslag en er kwamen verrassende winnaars uit de bus. De winnaars waren: A-lijn Annie Schilderink; B-lijn Stien Huinink; C-lijn: Riet Asbreuk en C-lijn: Gerrie Reinders.

Vanwege de coronamaatregelen konden er dit jaar slechts 3 rondes gespeeld worden. Ook de topintegraal competitie werd niet uitgespeeld. Uitslag laatste competitieronde, in de A-lijn: 1. Marianne Spijker en Leo van Dijk met 60,01%; 2. Michaël Daniël men Henk Dekker met 56,97% en 3. Gerda en Hennie Hilderink met 52,02%. De B-lijn: 1. Rees en Piet Hopmans met 54,67%; 2. Mien Beerten en Linie Smit tweede met 53,74% en 3. Riet Dankbaar en Niek Beurskens met 53,09%. Deze drie paren spelen volgend seizoen in de A-lijn. De C-lijn: 1. Adele te Maarssen en Bernard Gockel met 58,33%; 2. Annie Schilderink en Trees Wallerbos met 55,00% en 3. Annet van de Markt en Hennie Temmink. Zij promoveren naar de B-lijn.

Clubkampioen
Na drie competitierondes werden Marianne Spijker en Leo van Dijk clubkampioen met 300 punten. Tweede werden Michaël Daniël en Henk Dekker met 270 punten en de derde plek was voor Gerda en Hennie Hilderink met 250 punten.

De clubcompetitie begint weer op de eerste dinsdag van september. Gedurende het reces is er elke dinsdagavond zomerbridge in de Mattelier. Op deze avonden is elk bridgepaar welkom, ook leden van andere clubs en thuisbridgers. Een mooie gelegenheid voor thuisbridgers om eens in clubverband te spelen. 

Bridgecursus
Bridgen is fitness voor het geheugen, wordt er wel eens gezegd. Je bent nooit te oud om het te leren. Wat vroeger beginnen is echter wel beter. Wil je ook leren bridgen? In september start de DSB weer met bridgecursussen. Interesse? Kijk dan op www.dsbgroenlo.nl of neem contact op met Annie Ribbers (0544 481 518) of Hennie Hilderink (0544 461517).