Broer en zus Zieverink starten sterk in NKB Championstour straat

RUURLO/GROENLO - De klootschiettoppers uit Nederland stonden zaterdag 3 december al vroeg klaar voor de eerste Championstour wedstrijddag onderdeel straat. Patrick Zieverink van klootschietvereniging ‘t Broek uit Ruurlo stond na deze dag op de eerste plek in het klassement en zijn zus Suzan eiste een gedeelde tweede plaats op.

Met temperaturen rond het vriespunt en een gure wind waren het niet de meest ideale omstandigheden voor een topprestatie. De locatie was de Geesterenseveldweg in het Overijsselse Geesteren. Tijdens twee omlopen van duizend meter wordt bepaald wie de beste van de dag is en met de beste score naar huis gaat. Inzet van deze competitie is een plek in de kernploeg die te zijner tijd recht geeft op deelname aan het EK 2024 in Neuharlingersiel (Duitsland). De beste tien mannen, zes vrouwen, vier jongens en drie meisjes zullen afgevaardigd worden namens de Nederlandse klootschietersbond. (NKB)

De eerste van drie wedstrijddagen liet wisselende resultaten zien voor de klootschieters uit de regio Achterhoek. Bij de mannen zijn naast Patrick Zieverink nog twee klootschieters uit de Achterhoek vertegenwoordigd. Jurgen te Brake en Ramon Halleriet, beiden van KV Zwolle (Groenlo).In de eerste omloop ging het goed met een negende plaats (8 schoten 30 meter) voor Ramon Halleriet, een tweed plaats (7 schoten 75 meter.) voor Jurgen te Brake en een eerste plaats (7 schoten 126 m.) voor Patrick Zieverink. De tweede omloop was minder voor de Achterhoekers. Jurgen te Brake behaalde een een twintigste plaats (10 schoten 118 meter) en Ramon Halleriet werd vijftiende (9 schoten 21 m.) vielen tegen. Uitzondering was Patrick Zieverink die met wederom zeven schoten, maar nu met 32 meter een fraaie derde plaats behaalde. In het tussenklassement staat Patrick met 28 punten aan kop.

Bij de vrouwen is Suzan Zieverink van KV ‘t Broek de enige Achterhoekse die zich geplaatst heeft voor de eindronden. Suzan was lekker op dreef. In de eerste omloop had zij negen schoten en 77 meter, goed voor de tweede plaats. De tweede omloop ging wat minder, maar met tien schoten en 70 meter wist zij de derde plaats te bemachtigen. In het tussenklassement staat Suzan op een gedeelde tweede plaats achter Europees kampioen Silke Tulk, die beide omlopen met acht schoten volbracht.
Zowel bij de jongens als de meisjes zijn er helaas geen afgevaardigden uit de Achterhoek. De tweede wedstrijddag is op 17 december in Lochem (bij KV klein Dochteren).