Zwolle gedeeld eerste in klootschietcompetitie

ZWOLLE - Zwolle is in de landelijke straatcompetitie langszij gekomen bij koploper Beuningen. Dat hadden de Zwolse klootschieters te danken aan de voorsprong van één punt op de concurrent, die zij in de vierde wedstrijd uit het vuur sleepten.

De Achterhoekse klootschieters deden sowieso goed mee. Ook ’t Broek uit Ruurlo wist een goed resultaat neer te zetten. De verschillen waren gering op het ruim 5,5 km lange parcours in Beuningen. Het verschil tussen de eerste en de negende plaats was slechts zes schoten.
’t Broek mocht als derde weg en begon goed. Meteen werd een schot voorsprong gepakt op tegenstander Ons Streven uit Tilligte. Halverwege de wedstrijd kwam Ons Streven echter een paar keer met zeer lange schoten aan bij kruisingen waardoor de achterstand werd omgebogen in een kleine voorsprong. Ons Streven kwam met 59 schoten aan de finish terwijl ’t Broek met 60 schoten binnen was. Daarmee werden de mannen uit Ruurlo zesde en behaalde Ons Streven de vijfde plaats.
Titelkandidaat Beuningen kwam binnen met een score van 56 schoten. Eén schot achter op winnaar Mander en Zwolle dat tweede werd met iets minder meters. Nooitgedacht werd vierde met 57 schoten. Er waren drie teams die met 61 schoten binnenkwamen. Dit waren Lattrop Brecklenkamp, het 2de team van Beuningen en Vooruitzicht. Goed voor de plaatsen 7, 8 en 9.

Koplopers zijn nu Beuningen en Zwolle met ieder 34 punten. Mander staat op 33 punten. Ons Streven en Nooitgedacht volgen met 30 resp. 25 punten op plaats 4 en 5. ’t Broek neemt met de score van dit weekend met 19 punten de 6de plaats in het tussenklassement in. Vooruitzicht en Lattrop Brecklenkamp hebben ieder 15 punten en staan gedeeld 7de. Beuningen 2 sluit voorlopig de rij met 11 punten.
De volgende Landelijke Straatwedstrijd is op 12 februari. Deze zal plaatsvinden in afdeling TKC bij Lattrop Brecklenkamp.