DrummonD. Foto: Ariane van Ginneke

DrummonD. Foto: Ariane van Ginneke

Ariane van Ginneke

Brouwhuys LIVE trapt muziekjaar af met DrummonD

GROENLO - Na een zeer succesvol eerste jaar Brouwhuys LIVE, wordt het nieuwe muzikale jaar op zondag 29 januari om16.00 uur, afgetrapt met DrummonD. 

Door Henri Walterbos

Drie muzikale vrienden die samen jamden in Arnhem raakten enthousiast en merkten dat deze kleine bezetting van drums, Hammond orgel en zang verrassend goed werkte. De muzikanten werkten jaren samen in The Etta James Experience.
DrummonD brengt bewerkte covers in diverse muziekstijlen en werkt ondertussen aan eigen materiaal. Er zijn invloeden te horen van soul, pop, blues en rock, waarbij te denken valt aan een mix van Bill Withers, Frankie Miller en Ann Peebles. DrummonD kan van heel klein en zacht uitpakken naar groot en luid. Het orgel fluistert en schreeuwt, uiteraard met gierende Leslie-box. De drums vegen en slaan, de zang streelt en dwingt.
De band bestaat uit Sjoerd Smeenk (Hammond, backing vocals), Bert de Jonge (drums, backing vocals) en Floor Kraayvanger (zang, percussie). Deze topzangeres trad al eens op met Big Brother and The Holding Company, de band van de legendarische zangeres Janis Joplin.

De entree is vrij op vertoon van Brouwhuys LIVE button voor ‘Vrienden van Brouwhuys LIVE' of introducé-bandje. Overige bezoekers betalen 10 euro

DrummonD. Foto; Ariane van Ginneke