Nicole Rouwmaat (linksboven) organiseert onder andere de kleedjesmarkt op 16 juli. Dan wordt ook de Hippe Hebbedingen Fair van Aniek Meekes (rechts) en Annelieke Holtslag georganiseerd. Foto: Kyra Broshuis

Nicole Rouwmaat (linksboven) organiseert onder andere de kleedjesmarkt op 16 juli. Dan wordt ook de Hippe Hebbedingen Fair van Aniek Meekes (rechts) en Annelieke Holtslag georganiseerd. Foto: Kyra Broshuis

Kleedjesmarkt verhuist van Koningsdag naar 16 juli

Economie

Valt samen met Hippe Hebbedingen Fair 

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Dat het op koningsdag in Groenlo niet echt storm loopt, is geen geheim. Omliggende plaatsen als Lichtenvoorde en Eibergen zijn dan grote publiekstrekkers waardoor de kleedjesmarkt (rommelmarkt) in Groenlo minder bezoekers trekt. De oplossing is eenvoudig, zo zegt de nieuwe organisator Nicole Rouwmaat: de kleedjesmarkt wordt verplaatst naar zondag 16 juli.

Nicole heeft de organisatie van de braderie overgenomen en verzorgt nu, in opdracht van de gemeente en het GOV, drie aantrekkelijke zondagen; de Grolse Vesteval Dagen. “Het leek ons een goed idee om de kleedjesmarkt van Koningsdag te verplaatsen naar 16 juli. Dat is ook de dag dat de bekende Hippe Hebbedingen Fair weer wordt gehouden rondom de Oude Calixtus. Deze leuke creatieve markt krijgt een vervolg nadat het is overgedragen aan de twee nieuwe organisatoren Annelieke Holtslag en Aniek Meekes. Koningsdag is vaak toch koud en de mogelijkheid om de kleedjesmarkt in de Oude Calixtus te houden, is er helaas niet meer. Op 16 juli zitten we midden in de zomer en de kans op goed weer is dan veel groter, net als de kans op meer bezoekers”, zegt Nicole. De twee evenementen kunnen samen optrekken en profiteren van elkaars bezoekers. Annelieke en Aniek van de Hippe Hebbedingen Fair zijn blij met deze ontwikkeling. “Het is heel mooi dat dit nu samenvalt.”

Grolse Vesteval Dagen 
Op de zondagen 30 juli en 6 en 13 augustus zijn vervolgens de Grolse Vesteval Dagen. Nicole werkt voor de organisatie hiervan samen met het GOV, Joske Elsinghorst vanuit de Werkgroep Promotie Stad Groenlo, Bernou Wagenaar vanuit de gemeente Oost Gelre en Meike Prollius van Achterhoek Toerisme. De eerste én de laatste Vesteval Dag staan in het teken van Spanje. “Dat is een thema dat goed bij Groenlo past. Natuurlijk vanuit de historie maar ook omdat de Grollenaren heel goed kunnen genieten van lekker weer en goed eten en drinken.”

De tweede Vesteval Dag krijgt als thema ‘bier en bourgondisch genieten’ mee; ook weer met bijpassende aankleding en activiteiten. De horecazaken op de Markt zullen zich ook bij de thema’s aansluiten. De kraampjes in de Beltrumsestraat worden geregeld door Benny Brevink van MarktVision. “En vanaf Bar 700 tot aan Post Warenhuis organiseren wij dan een extra markt met vintage en handmade spullen.”

Nicole, Annelieke en Aniek hopen op zondag 16 juli de hele Beltrumsestraat vol te krijgen met de kleedjesmarkt. Deze is voor zowel kinderen als volwassenen. “We roepen daarom iedereen op om mee te doen. Aanmelden kan via hippehebbedingenfair@gmail.com

“We hebben deze zomer in Groenlo weer super leuke zondagen te bieden. Er worden sowieso veel toffe dingen georganiseerd in de Achterhoek waar je zo op de fiets naartoe kunt. Deze vier zondagen zijn daar weer een mooie aanvulling op!”, zo zegt het drietal.