De Zonnebloem afdeling Groenlo organiseert al 70 jaar activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking, zoals een bingo. Foto: Zonnebloem Groenlo
De Zonnebloem afdeling Groenlo organiseert al 70 jaar activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking, zoals een bingo. Foto: Zonnebloem Groenlo

De Zonnebloem afdeling Groenlo bestaat 70 jaar

Maatschappij

GROENLO - Op 3 april 1953 is De Zonnebloem afdeling Groenlo opgericht. In de loop van de jaren is er veel veranderd, maar gebleven is het oorspronkelijke doel: ‘Mensen met een lichamelijke beperking die eenzaam zijn, of dreigen te worden, volop te laten genieten’. Op zondag 2 april viert de vereniging dit heugelijke feit in eigen kring met haar deelnemers en vrijwilligers bij Welgelegen met een muzikale middag en afsluitend diner. Lezers die vereniging een warm hart toedragen kunnen middels een donatie bijdragen aan de feestelijkheden.

Het werk van de Zonnebloem Groenlo bestaat naast het bezoeken van deelnemers thuis onder andere uit: kleine uitstapjes, terrasbezoek, een gezellige (bingo)middag met overige deelnemers, toneelmiddag, vorig jaar naar de Passion in Lichtenvoorde, busreizen, bootreizen en allerlei andere activiteiten en acties. Zo probeert de Zonnebloem Groenlo haar deelnemers volop te laten genieten. De vereniging beschikt op dit moment over 35 vrijwilligers maar kan altijd nog enthousiaste mensen gebruiken. 

Wilt u de vereniging feliciteren met haar zeventigste verjaardag? Een kleine bijdrage op NL30 RABO 0323 4017 83 t.n.v. De Zonnebloem afd. Groenlo wordt in grote dank aanvaard. Voor meer informatie: www.zonnebloem.nl/groenlo.