HV Grol B1 zwaait coach Inge uit met overwinning op HWC

GROENLO - Zondag stond de een-na-laatste handbalwedstrijd van dit seizoen op het programma van de B1, tevens de laatste keer dat coach Inge met hen meeging. Na 3 jaar als coach mee te zijn geweest neemt ze na dit seizoen afscheid van de B1.

De vorige wedstrijd tegen HCW in Winterswijk zijn de meiden na een spannende wedstrijd met 15-15 van het veld gestapt. HCW stond nu op plaats 5 en HV Grol op plaats 3.

Vooraf waren er duidelijke afspraken gemaakt om de verdediging goed op orde te hebben en proberen de gaten in de aanval te trekken.

Na enkele aanvallen heen en weer wist Jasmijn het eerste doelpunt van de wedstrijd te scoren. Diede wist de stand naar 1-3 te brengen, maar toen kwam HCW op stoom en liepen ze een achterstand van 4-3 op. Het was hard werken, maar de verdediging stond als een huis met een goed keepende Femke erachter. Gelukkig wist HV Grol de de schade beperkt te houden en kwam het team weer op voorsprong. Ze gingen de rust in met 7-10.

In de rust werd er op aangedrongen om niet te verslappen en het harde werken van de eerste helft door te zetten in de tweede helft.

In de tweede helft ging HCW direct in de aanval met een doelpunt als gevolg. Maar de meiden bleven rustig en hun eigen spel spelen. Verdedigend bleef HV Grol sterk spelen, dit tot frustratie van de meiden van HCW met als gevolg dat ze met 2 minuten van het veld gestuurd werden en uiteindelijk zelfs iemand een rode kaart kreeg. De meiden uit Groenlo wisten ervan te profiteren en met mooie aanvallen werden doelpunten gemaakt.

Uiteindelijk stapte HV Grol met een winst van 14-18 van het veld. Restte hen nog om Inge te bedanken voor haar jarenlange inzet, waar ieder door haar aanwijzingen in de wedstrijd persoonlijk is gegroeid maar ook als team.

Zondag 7 april spelen de meiden de laatste wedstrijd van dit seizoen om 11.00 uur thuis tegen Huissen B2.