Mountainbiketocht door de Achterhoek

Sport

LICHTENVOORDE - Vanuit standplaats Lichtenvoorde vindt zondag 21 april Achterhoeks Argste 100 km MTB Marathon weer plaats. Dit is de tweede editie, georganiseerd door de Toertochtcommissie van WTC Keitrappers. Samen met ruim 40 vrijwilligers zorgen zij voor de route, catering en alle andere werkzaamheden om een aantrekkelijke uitdagende tocht aan te bieden voor de deelnemers.

Na in 2023 een voorzichtige start te hebben gemaakt om naast de 65-50 en 35 km routes ook een route van 100 km aan te bieden dit jaar dus de tweede editie van Achterhoeks Argste. De route bevat in ieder geval minder slootkanten dan in 2023 en zal volledig worden uitgepijld. De route van deze monstertocht wordt een afwisselende mix van zandwegen, doorsteken over privéterrein, bospaden, singletracks en delen van de MTB-Routes van Varsseveld, Aalten, Winterswijk en de nieuwe route van Lichtenvoorde.

Naast de 100 km route worden er ook dit jaar weer routes aangeboden van 35-50 en 65 km. Belangstellenden die liever met de racefiets gaan kunnen deelnemen aan de wegtourtocht met routes van 85 en 110 km.

Kijk op www.fietssport.nl/toertochten voor meer informatie en aanmelden.