De formatie ABBA Fever. Foto: PR
De formatie ABBA Fever. Foto: PR

Concert van ABBA Fever

Algemeen

Op zaterdag 22 december in SCC De Mattelier

Door Theo Huijskes

GROENLO - Op 6 april 2019 is het exact 45 jaar geleden dat de inmiddels legendarische popgroep ABBA uit Zweden heel Europa en dus ook Nederland op de kop zette door met het nummer Waterloo het jaarlijkse Eurovisiesongfestival te winnen. De overwinning van ABBA in 1974 in het Engelse Brighton betekende tevens de start van een meeslepende muziek- en zangeuforie die bij jong en oud, en dat over de gehele wereld, miljoenen fans tot gevolg had. Ook heden ten dage is de zang en de muziek van Agnetha en Frida alsmede Björn en Benny nog steeds razend populair.

In het verlengde hiervan kunnen liefhebbers van de ABBA-sound op zaterdag 22 december terecht in SCC De Mattelier in Groenlo, alwaar de bekende ABBA Fever een avondvullend programma, boordevol met alleen maar nummers en derhalve tophits van de Zweedse formatie, verzorgt. Het viertal dat daarbij in de huid kruipt van de beide zo succesvolle zangeressen en de beide weergaloze muzikanten, worden tijdens het concert in De Mattelier terzijde gestaan door een uit vier personen bestaande liveband.

Imponerende revival
ABBA Fever weet, mede als gevolg van het brengen van een imponerende revival, de avond op een dergelijke wijze in te vullen dat het publiek aan de hand wordt meegenomen richting een ware apotheose. Dit alles gebeurt gedurende een complete show, die de tribute-groep in 2017 deed bombarderen tot winnaar van The Battle Of The Tribute Bands, waarna men vervolgens in 2018 werd uitgeroepen tot de 'Beste Tributeband van Nederland'. Bijzonder eervolle prijzen, toegekend omdat de groep het uithangbord van de originele ABBA-bezetting, te weten 'Popmuziek For The Millions' op een meer dan professionele weet te imiteren. Alle succesnummers komen op 22 december dan ook voorbij. Naast het nummer Waterloo, waarmee in feite alles is begonnen, zijn dat ook nummers als Dancing Queen, Mamma Mia, Take A Chance On Me, Money, Money, Money, The Winner Takes It All, Thank You For The Music en nog veel, veel meer toppers.

Onvergetelijke avond
Desgevraagd laat de in Amsterdam woonachtige Tessa de Jong, de zangeres die tijdens de show de rol van Frida (Anni-Frid Lyngstad) vertolkt, weten dat er rekening mag worden gehouden met een onvergetelijke avond in een levensechte seventies-ambiance en sfeer. "Wij zijn met ABBA Fever in 2010 begonnen en 2½ jaar geleden is de groep uitgebreid met de liveband. Dit laatste heeft er mede toe bijgedragen dat wij in het gehele land optreden, van Groningen tot Limburg en van Zeeland tot Gelderland. Wij doen iedere keer ons uiterste best om al de ABBA-fans in dit land aan hun trekken te laten komen tijdens een swingende disco-avond, waarbij alle aanwezigen mogen meezingen en meedansen. Wij willen absoluut geen toneelstuk opvoeren, maar een complete één op één-show, die een kopie is van de echte op alle onderdelen gepassioneerde, originele ABBA-show."

Toegangskaarten zijn te bestellen via www.de mattelier.nl.

                

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant