Afbeelding

Zo, nu eerst een column

Opinie

Het is me gelukt, beste lezers enzo. De belastingaangifte op tijd te doen. Weliswaar op het nippertje, maar dat is ook op tijd. Zowel de omzetbelasting als de inkomstenbelasting, dus Oekraïne is gered.

Er zijn mensen die onder het mom of de hashtag ‘niet mijn overheid’ geen belasting meer betalen.
Of dat althans stoer vanachter hun toetsenbord online slingeren.

Prima meneer of mevrouw Wap, maar dan moet je ook niet meer de openbare weg gebruiken. Of je kinderen erkend onderwijs laten volgen. Want ondanks ouderbijdragen, collegegeld etc. wordt het grootste deel van de werkelijke studiekosten door de overheid betaald, door mij dus, en nog wat anderen.
Zelfs als je iets onzinnigs studeert - theologie bijvoorbeeld - wordt daar aan mee betaald.

Ik vind het als gewone belastingbetaler wel ergerlijk dat Charlene de Carvalho-Heineken als rijkste Nederlander (m/v/x) nogal weinig belasting betaalt. Misschien via op zich legale constructies, maar niet erg maatschappelijk, niet helder en zeker niet heerlijk.
Daarmee heb ik alweer een reden om geen Heineken te drinken, het was toch al bier waar bloed aan bleef kleven, toen ze ondanks de Europese boycot in Poetins maffiastaat Rusland actief bleven.

Dan toch maar gewoon het moreel hoogstaandere exportproduct uit de Achterhoek aan de meerderjarige lippen zetten, uit Oost Gelre zelfs, nou ja - vroeger dan. Dat kan tenminste door de beugel.

Tijdens het belastingaangifte doen moest ik denken aan de toeslagenaffaire en aan een van de minder hoogstaande exportproducten uit het mooie oosten van het land: politicus Henk Kamp. Zijn gevoelloze reactie en houding tijdens die parlementaire verhoren onlangs.
Volgens mij stroomt er geen Achterhoeks of Twents bloed door zijn aderen, maar koelvloeistof. Of Heineken. Of Amstel, of Brand, of Birra Moretti, of Texels. Allemaal kinderen van een foute vader.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant