De Grolse carnavalsoptocht is een feest voor jong en oud. Foto: Theo Huijskes
De Grolse carnavalsoptocht is een feest voor jong en oud. Foto: Theo Huijskes

‘Wi’j holt Grolle mooi!’ nieuwe motto Knunnekes

Cultuur

GROENLO - Afgelopen vrijdagavond 19 april vond in Grolsch Brouwhuys De Lange Gang de voorjaarseditie van de algemene ledenvergadering van carnavalsvereniging De Knunnekes plaats. Naast de gebruikelijke agendapunten werd hierbij het nieuwe motto voor de carnavalscampagne 2024-2025 bekend gemaakt: ‘Wi’j holt Grolle mooi!’

Het motto is afgeleid van de wens die wijlen Ferry Broshuis als zijn alter ego De Torenwachter uitsprak in zijn laatste column in de Groenlose Gids: ‘Hol Grolle mooi!’. Carnavalist Broshuis werd in 1968 benoemd tot stadsprins van Groenlo met aan zijn zijde adjudant Ben Bonenkamp. Vervolgens ontpopte hij zich als een onmisbare schakel binnen CV De Knunnekes. Niet alleen als stadsprins, maar ook als bestuurslid, vorst, buutreedner en tekstschrijver. Mede door zijn toedoen groeide de club door de jaren heen in aanzien, presentatie en uitstraling. Aan het begin van de vergadering werd bij zijn overlijden stilgestaan.

Extra impulsen
Tijdens de alv werd besloten het aantal jaarlijkse pronkzittingen oftewel buutavonden uit te breiden van zes naar zeven edities. Ook staat er komend seizoen weer een heus Schlagerfestival op de rol krijgt het Tweede Jeugdcarnaval vanwege het grote succes de laatste jaren, nieuwe impulsen. Ook wil men de carnavalsoptocht als spektakel verder gaan profileren.

Wagenbouwhallen blijven beschikbaar
Wat verder ter sprake kwam, was dat CV De Knunnekes ten behoeve van de wagenbouw vooralsnog gewoon terecht kan in de hal van voormalig Bouwbedrijf Schutten in de Groeneweg.

De carnavalsveste Grol. Foto: Theo Huijskes
CV De Knunnekes wil nog meer aandacht voor de jaarlijkse carnavalsoptocht. Foto: Theo Huijskes

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant